De ce sa alegi inregistrarea domeniilor prin nume.ro

De ce sa alegi inregistrarea domeniilor prin nume.ro

Inregistrarea domeniilor nu dureaza atat de mult precum te astepti si nici procesul nu este unul dificil. Domeniul reprezinta de fapt numele site-ului tau. Acesta trebuie ales cu grija pentru ca iti va reprezenta in totalitate afacerea. Domeniul trebuie sa fie verificat pentru a fi validat, iar mai apoi inregistrat.

Noi iti oferim optiuni numeroase de extindere, iar prin actualizarea domeniului, puteti opta si pentru un pachet de gazduire web. Gazduirea web este si ea foarte importanta pentru a-ti desfasura activitatea in conditii de siguranta. Domeniile pe care vi le oferim pot fi personalizate prin sistemul de administrare care este foarte facil de utilizat. Prin acest sistem beneficiezi si de mai multe caracteristici profesionale care te ajuta sa iti administrezi mai usor site-ul.

Transferul de domeniu este efectuat in siguranta, iar preturile sunt potrivite pentru orice buget. La inregistrarea domeniilor sau la transferarea lor puteti opta si pentru gazduire web. La pachetele de gazduire web aveti posibilitatea de actualizare, respectiv extinderea spatiului de stocare si asa mai departe.

Pentru domeniile cu extensia .ro, .net, .org, .edu, .guru, .biz, .us ai posibilitatea de a alege intre perioada de 1 an, 2 sau 10. Cu cat perioada este mai lunga, cu atat sunt mai avantajoase preturile. De asemenea, la reinnoire preturile variaza in functie de domenii, precum si la Whois Privat (Domain privacy).

Finalizarea inregistrarii domeniilor dureaza aproximativ 72 de ore. Dupa incheierea acestei perioade, timp in care plata efectuata se inregistreaza, domeniul este al tau. Trebuie sa fii atent si la perioada de expirare, pentru a evita intrarea domeniului in procesul de carantina.

Procesul de carantina se petrece in momentul in care nu platesi pentru prelungirea acestuia. In perioada respectiva (30 – 90 de zile) poti achita factura pentru reinnoire, dar tine cont ca domeniul nu va fi disponibil pana la plata facturii.

In cazul in care nici dupa cele 90 de zile(maxim) nu vei plati pentru prelungirea acestuia, domeniul devine liber si disponibil pentru alte persoane. Pe de alta parte, chiar daca ai inregistrat un domeniu il poti pierde datorita faptului ca acesta contine marci inregistrate.

Proprietarul marcii poate actiona pe cai legale pentru domeniul pe care il detii. Din pricina acestui fapt este indicat sa nu inregistrezi un domeniu a carei marca este deja inregistrata. Daca totusi iti doresti acest lucru, inregistreaza propria ta marca.

Poti opta seigur si pentru stergerea unui domeniu. Daca nu il mai folosesti si nu vrei sa il prelungesti, trebuie sa faci o cerere in cazul stergerii (persoane fizice), iar in cazul persoanelor juridice, se adauga si certificatul de la Registrul Comertului.

De retinut este ca stergerea nu se poate face instant, ci intr-un interval de 60 de zile (dupa ce a fost acceptata si aprobata cererea). In toata aceasta perioada domeniul tau este suspendat si nu poate fi folosit de nimeni. Dupa ce se sterge domeniul, abia atunci va fi disponibil pentru inregistrare de catre alte persoane.

Leave a reply