Girofarul galben, unde si de ce se monteaza?

Girofarul galben, unde si de ce se monteaza?

Din randul sistemelor de avertizare utilizate, cele cu semnalizare galbena, prezentand lumina intermitenta, au un rol binedeterminat si se folosesc in contexte specifice. Se regasesc in principiu in dotarea vehiculelor care trebuie sa avertizeze pe ceilalti participanti de atentia sporita cu care trebuie sa circule in preajma lor.

Spre deosebire de acele girofare care se pot folosi numai de o autoritate a statului, ingloband culorile albastru si rosu, acele girofaruri galbene prezinta o arie de utilizare larga si se folosesc in industria transporturilor. Pentru a le putea folosi insa e necesara o autorizatie, intrucat si acestea sunt reglementate de lege. Nimeni nu are voie sa le foloseasca fara aceasta pentru ca exista sanctiuni, incadrandu-se in utilizarea lor neadecvata.

In ce conditii poate fi montat girofarul galben pe un autovehicul?

Exista mai multe categorii care il pot folosi, dupa cum urmeaza: orice circula cu un gabarit depasit (ca masa ori dimensiuni), respectiv autovehiculele care insotesc astfel de utilitare, utilaje agricole, tractoare – ca o avertizare suplimentara, vehicule transportatoare de substante periculoase si marfuri la fel, dar si diverse autovehicule pentru reparare, tractare, curatire de carosabil, etc.

Despre aceasta categorie de girofaruri, de stiut este ca se impart la randul lor in mai multe tipuri, in functie de iluminare. Astfel, acestea vor fi cu lumina led sau cu lumina halogen, diferenta intre ele fiind realizata de modul in care lumina este emisa.

Girofarurile cu LED au la baza diode prin care functioneaza, in cazul lor iluminarea realizandu-se intermitent, dupa cum e necesar. Sunt preferate pentru puterea mare de iluminare, dar si pentru eficienta energetica pe care o prezinta.

In varianta disponibila pe pieseautocamioane.ro – magazin avizat de piese si accesorii auto, acestea vin cu avantajul vizibilitatii maxime asigurate. Pot fi cu blit dublu, respectiv dispun de programe care le diferentiaza din punct de vedere a frecventei emanate a luminii sau de timp. Fiabilitatea este calitatea ce le defineste, precum si o durata extinsa de functionare. Multi le prefera pentru consumul lor avantajos, in raport cu un cost destul de echilibrat.

Cele cu halogen in schimb se deosebesc printr-o stralucire puternica, ce permite o vizibilitate sporita, de la distante mari. Este cu siguranta o varianta la indemana de lampa pentru avertizre. Se folosesc in cele mai multe tipuri de transport, avand un rol crucial: de a elimina pericole iminente.

Acest tip de girofaruri difera si prin modalitatea in care se realizeaza prinderea propriu zisa de autovehicule. Exista optiuni diferite dintre care cei interesati pot alege. Astfel poate fi vorba despre prinderea pe suport baza, cea prin suruburi sau pe suport cu magnet.

Fiecare se va raporta la nevoile proprii, respectiv la un anumit producator, optand pentru varianta ce prezinta o montare optima. Pozitionate cat mai sus, acestea vor permite o vizibilitate sporita, deci isi vor indeplini scopul.

Regasesti astfel de solutii eficiente, ingloband calitatea, la costuri si in modele variate in cadrul eshop-ului pieseautocamioane.ro. Oricine stie sa aprecieze calitatea va aprecia si un girofar profesional, precum cele regasite in acest magazin online.

Leave a reply