Consumul de suc de aronia, un beneficiu pentru sanatate

Consumul de suc de aronia, un beneficiu pentru sanatate

Fructele de aronia sunt printre cele mai cautate in ultima perioada, datorita proprietatilor miraculoase descoperite de medici si nutritionisti. Adaptat foarte bine in vestul tarii, arbustul de aronia reprezinta o sursa aproape perfecta de vitamine si de energie pentru organismul uman.

Acesta este motivul pentru care in aceasta parte a tarii fructele de aronia au devenit din ce in ce mai populare si mai cautate. Indiferent ca vorbim despre consumul fructelor ca atare ori de sucul obtinut din acestea, fructele de aronia aduc beneficii multiple pentru sanatatea noastra. Sa vedem insa cateva dintre acestea.

Ai probleme de digestie? Aronia ar putea fi solutia

Una dintre cele mai importante proprietati ale fructelor de aronia este ca acestea amelioreaza si chiar remediaza unele probleme de natura digestiva. Foarte bogate in fibre, acestea ajuta la procesul de digestie, combatand astfel unele afectiuni ale tractului intestinal, precum constipatia.

Prin urmare, putem spune ca aronia asigura o buna motilitate intestinelor, prevenind astfel o serie de afectiuni grave ale colonului sau ale stomacului. Iar datorita compusilor sai organici, fructul de aronia este un bun protector al stomacului si al sistemului digestiv, in ansamblu, de bacterii nocive, care pot conduce dereglari ale tractului intestinal.

Mai mult, specialistii au descoperit ca, prin proprietatile sale miraculoase, aronia combate cu succes aparitia cancerului de colon, considerat una dintre bolile mileniului, tocmai datorita alimentatiei nesanatoase si a stresului.

Antioxidanti benefici pentru organismul tau

Nu in ultimul rand, fructele de Aronia sunt cunoscute pentru continutul lor bogat in antioxidanti. Astfel, acestia previn mutatiile ce pot aparea la nivel celular si elimina radicalii liberi din sange, prin continutul bogat de caroten sau luteina, extrem de benefice pentru organismul uman.

De asemenea, vitamina C se regaseste din plin in acest fruct, astfel incat putem spune ca are o contributie esentiala in cresterea sistemului imunitar, stimuland totodata activitatea celulelor albe.

O alta proprietate importanta a fructelor de aronia este contributia lor la producerea colagenului din sange, acesta fiind responsabil pentru refacerea tesuturilor, a vaselor sanguine, in ansamblu.

Vedere agera si minte ascutita

Proprietatile miraculoase ale fructelor de aronia nu se opresc insa aici. Daca pana acum se spunea ca morcovul este cel mai bun remediu pentru prevenirea afectiunilor oculare, s-a descoperit ca si consumul de aronia face minuni.

Astfel, continutul bogat in caroten are proprietatea de a reduce stresul de la nivelul sistemului ocular, prevenind astfel aparitia unor afectiuni grave. Pe deasupra, fructele de aronia pot avea efecte nebanuite asupra afectiunilor creierului.

Practic, antocianinele intalnite in aceste fructe intaresc legaturile dintre neuroni, impiedicand astfel aparitia unor afectiuni grave ale creierului, ce apar odata cu inaintarea in varsta.

Leave a reply