Ai nevoie de un microfon profesional?

Ai nevoie de un microfon profesional?

Indiferent că este vorba despre amatori sau despre profesioniști, cei pasionați de muzică știu cât de importantă devine utilizarea unui microfon cu o funcționalitate ireproșabilă.

În condițiile în care piața este suprasaturată, iar tu ești tot timpul „bombardat” cu tot felul de oferte, cum te poți asigura că faci alegerea potrivită în materie de microfoane?

Alături de specialiștii de la SoundStil am întocmit un mini-ghid cu sfaturi pe care le poți consulta dacă te afli în căutarea unui microfon profesional.

Ce tip de microfon să aleg?

La ora actuală, există o mare varietate de microfoane pe piață din care poți alege modelul potrivit, însă va trebui să ții cont atât de bugetul pe care îl ai la dispoziție, cât și de scopul microfonului. Există microfoane pentru voce și există microfoane speciale pentru instrumente.

Iată mai jos o listă cu cele mai populare tipuri de microfoane:

Microfoane de tip wireless

În ultimii ani, aceste dispozitive se numără printre cele mai utilizate datorită libertății de mișcare pe care o oferă utilizatorului. În corpul microfonului se află încorporat un radio transmițător alimentat la baterie. Se pot găsi în diferite formate – convențional, de tip lavaliere sau chiar de prins la ureche.

Microfoane cu fir

Până la apariția microfoanelor wireless, acestea erau cele mai folosite modele. În zilele noastre, aceste tipuri de dispozitive au pierdut teren în fața microfoanelor wireless.

Microfoane de tip clemă

Potrivite pentru instrumente muzicale precum vioara, viola, microfoanele de tip clemă sunt definite de caracterul atașabil. Faptul că se pot agăța ușor de corpul instrumentelor muzicale denotă un mare avantaj – pe tot parcursul interpretării, sunetul nu își va pierde nici din intensitate, nici din constanță.

Microfoane pentru suprafață

De regulă, aceste tipuri de microfoane se folosesc în contexte formale cum ar fi – conferințe, întruniri, pe podiumuri etc. Principalul lor avantaj rezidă în capacitatea de captare a sunetului din încăperi de dimensiuni mari. Pot fi instalate cu ușurință pe tavan sau pot fi prinse de perete sau poziționate pe orice suprafață plană.

Alte lucruri de știut despre microfon

  • Distanța ideală față de microfon

Specialiștii susțin că cea mai bună zonă de captare a sunetului se află la poziționarea utilizatorului la o distanță între 5 și 15 centimetri față de microfon.

  • Setările volumului de intrare

Volumul de intrare poate fi controlat atât prin intermediul microfonului cât și dintr-un mixer audio. Încearcă să utilizezi cel puțin 75% din capacitatea de intrare a microfonului.

  • Acustica din cameră

Un alt aspect demn de luat în considerare când alegi microfonul vizează camera în care vei utiliza microfonul. Încăperile care au mai puține suprafețe tari te ajută să obții un sunet mai curat.

Unde găsești cele mai bune oferte la microfoane?

Dacă te afli în căutarea unor echipamente potrivite pentru lucru în studioul de înregistrări sau de instrumente muzicale pe soundstil.ro poți găsi cele mai bune oferte.

Compania oferă garanție la produsele din portofoliu, dar și consiliere profesională. În plus, la cerere, se asigură servicii de montaj, prin intermediul unor echipe specializate.

Mai mult decât atât, dacă întâmpini probleme tehnice, SoundStil asigură suport la distanță și service complet. Consultă produsele de pe site și alege modelul de microfon dorit.  La SoundStil, calitatea sunetului chiar contează.

Leave a reply