Cerintele minimela care sa raspunda un fotograf de nunti

Cerintele minimela care sa raspunda un fotograf de nunti

Piata evenimentelor speciale, precum nunti si botezuri, aproape ca a explodat in ultima perioada. Practic, vremurile in care iti organizai singur nunta, cu pregatirea mesei si a decorurilor de unul singur, au apus demult.

Astazi, companii specializate in asa ceva iti ofera absolut totul, de la meniu, pana la inchirierea si aranjarea salii, inclusiv cu punerea la dispozitie a artistilor de nunta sau a fotografilor.

Iar daca la restul detaliilor sa spunem ca toata lumea se pricepe, atunci cand vine vorba de fotografi insa, lucrurile ar trebui tratate cu mare atentie.

Caci, daca peste o nemultumire in meniu se mai poate trece, imaginile de la nunta ta sau de la botezul copiilor raman pe viata. Din acest punct de vedere, totul trebuie sa iasa perfect.

Tehnica nu e totul

Multi spun ca un fotograf bun se cunoaste dupa aparatul pe care il manuieste. Astfel, atunci cand vezi ca un fotograf are un aparat scump, cu un obiectiv pe masura, spui ca lucrurile sunt de la sine rezolvate.

Acest lucru nu este insa intotdeauna valabil. Este adevarat ca un fotograf profesionist, care tine la munca sa, isi va procura toate cele necesare, astfel incat sa ofere o calitate cat mai buna lucrarilor sale.

Din acest punct de vedere, investitia intr-un corp al camerei bun, un obiectiv puternic, sistem de lumini de studiou si de ambient, alaturi de trepiede si stabilizatoare de imagine, nu poate reprezenta decat un plus fata de concurenta. Pe de alta parte, in arta fotografica, de cele mai multe ori tehnica face diferenta. 

Astfel, se poate ca un fotograf profesionist nunta bucuresti sa iti scoata niste cadre mai bune decat ultima aparitie in domeniul camerelor digitale, pur si simplu prin prisma setarilor facute si a incadrarii in obiectiv.

Portofoliu si experienta

Nu in ultimul rand, atunci cand esti in cautarea unui fotograf de nunta, e bine sa verifici mai intai un portofoliu de lucrari. Sa vezi cam ce anuma poate sa faca, la ce evenimente a participat si, daca ai posibilitatea, sa iei si referinte despre el.

Prin urmare, alegerea unui fotograf in functie de recomandari poate fi un plus de incredere si o garantie a profesionalismului acestuia. Nu in ultimul rand, trebuie vazut si de cata vreme activeaza in bransa respectivul fotograf.

Caci, un fotograf cu experienta poate rezolva unele situatii la care nu te-ai fi gandit, iar acest lucru chiar fara investitii subsantiale din partea ta.

Leave a reply