Suplimente alimentare eficiente pentru cei care au probleme cu somnul

Suplimente alimentare eficiente pentru cei care au probleme cu somnul

Nu putini sunt cei care au probleme cu somnul, mai ales cand temperaturile externe sunt schimbatoare. Aceasta situatie e deranjanta deja cand se intampla o data. A doua zi parca nu ai vlaga in tine, nu ai energie si iti lipseste dorinta de a munci, de a fi productiv.

Atunci cand deja situatia se repeta, ar trebui sa iti pui anumite semne de intrebare. Trebuie sa existe un motiv pentru care se intampla asta, ceva care iti cauzeaza tulburarile de somn, insomnia.

Despre rolul pe care acesta il indeplineste in ceea ce priveste sanatatea corpului si a mintii, buna desfasurare a functiilor din organism ar trebui sa stie oricine. Somnul este esential in mentinerea unei greutati normale, insa si un factor important in ceea ce priveste cresterea masei musculare, mai exact eficienta antrenamentelor sporite, procesul de recuperare a corpului.

Cele mai multe persoane dorm mai putin decat ar trebui, iar rezultaltele, in timp, constau in dezvoltarea unor afectiuni diverse, din cauza ca odihna lipseste. Corpul privat de odihna este mai slab, deci si explicatia pentru care apar tot felul de probleme vizavi de starea de sanatate.

Exista tot felul de estimari ale mediei optime pe care ar trebui sa o doarma o persoana pe noapte. Cert este ca indiferent de aceasta, sunt si situatii in care obiceiurile de peste zi afecteaza sanatatea si cauzeaza tot felul de probleme privind calitatea vietii si durata acesteia totodata.

Calitatea somnului in principiu este cea care conteaza. Daca intampini probleme in acest sens, respectiv daca ai nopti in care nu reusesti sa te odihnesti cum trebuie, chiar sa dormi, poti preveni, ameliora astfel de situatii cu ajutorul suplimentelor alimentare. Gama de suplimente alimentare de la Vitamix, spre exemplu, este o sursa spre care te poti indrepta. Recomandarile vizeaza cele suplimente care au in lista de ingrediente si:

Magneziu

Este o substanta necesara in organism, dat fiind ca este utilizat in mai multe de 300 de procese enzimatice. Deci lipsa somnului iti poate indica o carenta de magneziu. Iti dai seama de asta si prin faptul ca esti lipsit/a de energie.

L-Teanina

Acest aminoacid, regasit si in ceaiul verde, este un excelent mod de a te relaxa, de a reduce din cantitatea de stres, deci il poti avea in vedere pentru a imbunatati calitatea somnului. Gasesti la Vitamix suplimente alimentare ce contin substanta, pe care le poti comanda.

Melatonina

Este un antioxidant si totodata un hormon puternic, pe care corpul nostru il produce doar pe timp de noapte. Este deci genul de supliment al carui consum il poti avea in vedere, in ideea de a-ti imbunatati calitatea somnului.

Si altele sunt substantele care pot cauza tulburari de somn atunci cand lipsesc din organism. Vitamina D este numai un alt exemplu in acest sens. Alege sa completezi carentele cu ajutorul unor suplimente ce o contin, pentru a putea avea un somn profund.

Nu trece cu vederea astfel de situatii, in care somnul iti este intrerupt, cand nu poti dormi sau cand esti agitat/a pe timpul noptii. Ia masurile necesare pentru a elimina orice astfel de neajunsuri, apoi bucura-te de un somn profund, neintrerupt, sanatos.

Leave a reply