Videochatul, un job pentru persoanele creative

Videochatul, un job pentru persoanele creative

Când se vorbește de jobul de model de videochat, în general, se menționează chestii precum câștigurile foarte mari, programul flexibil, avantajele oferite de munca într-un studio versus munca de acasă, prejudecăți, și alte subiecte similare. Cred însă că nu se vorbește îndeajuns de faptul că acest loc de muncă este unul ideal pentru o persoană creativă. Poate nu mă credeți. Poate că prima reacție la această propozâie este una de scepticism. Ei bine, pot cu usurință să detaliez puțin și să vă conving.

Ce ai tu de oferit

Ce oferi tu ca model de videochat? Cu ce de distingi față de sutele de mii de alte modele care sunt pe orice site? Concurența este foarte mare, și atunci chiar trebuie să te remarci. Poate îți place să te costumezi, să faci fitness cu membrii, să dansezi într-un anumit fel. În plus, conversația face camera. Degeaba arăți bine dacă nu poși nu numai să porți o discuție pe orice subiect, dar să o și menții astefl încât să nu plictisești omul. Trebuie să îți găsești un stil care ți se potrivește și care te avantajează, și trebuie să îi dai impresia membrului că, atunci când intră în camera ta, va găsi ceva special.

Ținute, machiaj, atitudine, show-uri diverse, toate acestea țin de creativitate, și te vor defini pe tine ca model. De menționat aici sunt și ocaziile speciale, cum ar fi anumite sărbători: Valentines Day, Crăciun, 4 Iulie, etc. În general, este bine să ai pregătit ceva deosebit pentru ele. Ținute și decorațiuni, jocuri pe cameră sau show-uri care pun în evidență ziua și ocazia. Toate acestea arată implicare, și necesită să îți pui mintea la contribuție și să fii originală.

Poze și teasere

Majoritatea site-urilor de videochat cer un anumit conținut pe profil: poze și filmulețe. Un studio de videochat foarte bun o să aibă, obligatoriu, fotografi profesioniști care să se ocupe de asta. În general, acești otografi vor veni cu idei, însă nu te poți baza doar pe ei. Trebuie să te gândești și tu la teme pentru teasere sau poze, să ai un plan pentru ținute și accesorii, să spui cam ce ai vrea, astfel încât să nu ai conținut repetitiv. Nimeni nu vrea să vadă material care e parcă tras la indigo. Desigur, ajută faptul că o să ai susținerea  pamenilor din jur. Traineri, fotogreafi, chiar alte modele, din studio (dacă lucrezi într-un studio de videochat) sau de pe forumuri. Nu vei fi singură, dar trebuie totuși să contribui.

După cum sper că vezi acum, a fi model de videochat chiar este un job ideal pentru o persoană creativă, care are mintea plină de idei noi și căreia îi place să iasă în evidență. Nu e ușor, însă este forte satisfăcător să îți pui ideile în practică și să te bucuri de rezultate.

Leave a reply