Ustensile din sticla indispensabile in laboratoare

Ustensile din sticla indispensabile in laboratoare

Laborantii, dar nu numai acestia ci toti cei ce activeaza in medii special amenajate pentru analize si teste diverse, trebuie sa fie pregatiti pentru orice sarcina de realizat. Asta implica nu doar un mediu corespunzator, ci si ustensile si aparatura speciala, respectiv vase diverse.

Intrucat se lucreaza cu diferite substante chimice este necesar ca toate resursele sa prezinte caracteristici ce se incadreaza in normele si conditiile ce vizeaza siguranta.

Solutiile reactivilor pot prezenta reactii diverse, motiv pentru care analizele chimice trebuie realizate folosind instrumentele potrivite. Ideal este sa nu existe riscul de a produce impurificari, deci se vor lua masurile necesare pentru a evita erorile diverse.

Iata cateva exemple de ustensile din sticla folosite in cadrul laboratoarelor, disponibile publicului interesat si in portofoliul online Precisa, renumit pentru calitatea si precizia oferita prin produsele sale.

  • Sticlaria volumetrica

Sticlaria volumetrica este cea mai importanta gama de produse in dotarea unui laborator. Aceasta trebuie sa indeplineasca standardele internationale existente, iar produsele distribuite de Precisa au ca si garantie toate certificatele necesare utilizarii inconformitate cu legislatia in vigoare.

Sticla folosita este de cea mai buna calitate rezistenta termic pana la 500˚C ( in anumite conditii), iar gradatiile sunt din vopsea de email rezistenta la solutii corozive, precum si la curatari repetate in masina de spalat utilizand detergenti cu alcalinitate redusa. In aceasta gama intra baloanele cotate, biuretele, picnometrele, pipetele gradate si volumetrice, precum si cilindrii gradati.

La livrare sticlaria volumetrica este insotita de certificatul de calibrare pe lot, iar la solicitarea utilizatorilor oferim certificat individual de etalonare eliberat de Laboratorul acreditat international conform ISO/EC 17025:2005.

  • Fiole de cantarire

Au ca materiale de baza sticla sau plasticul, acestea sunt fie de forma joasa, fie inalta si prezinta posibilitatea de a realiza o inchidere etansa datorita capacului slefuit special conceput pentru asta.

  • Pahare cilindrice

Cunoscute si sub denumirea de pahar Berzelius, se utilizeaza pentru a realiza operatiuni de evaporare, precipitare si altele din aceeasi sfera. Pot fi de forma joasa ori inalta, prezentand suprafete mai largi sau mai inguste de evaporare. Se regasesc si in portofoliul Precisa in modele de capacitati variate. Pentru a oferi siguranta necesara la utilizare, acestea au la baza sticla borosilicata 3.3 sau calco-sodica.

  • Palnii cantitative sau calitative

Cu rol de filtrare, palniile cantative au tija de scurgere mai scurta, iar cele calitative au tija mai lunga. Se prezinta sub diverse diametre, alegerea lor se face in functie de normele in vigoare utilizate in laborator.

  • Baghete

Este vorba despre sticlaria de laborator ce se prezinta sub forma unor bare de sticla. Au diametre cuprinse intre 5 si 10 mm, iar lungimea intre 15 – 35 cm. Scopul acestora este de a omogeniza solutii chimice diverse, astfel ca substantele solide din compozitie sa se dizolve mai eficient si rapid. Poate fi de altfel vorba si despre o solutie in care se efectueaza o precipitare, iar bagheta se foloseste pentru agitarea manuala.

De asemenea, necesare si indispensabile in dotarea unui laborator sunt produsele confectionate din portelan: creuzeti, capsule, mojare s.a. , furnizam si ustensile din otel inox: spatule, pensete, foarfeci, bisturie, s.a.

Dupa necesitate, gasesti la randul tau solutii complexe pentru dotarea laboratorului in cadrul site-ului precisa.ro. Bifeaza o alegere corecta optand pentru sticlarie de laborator, aparatura, echipamente si consumabile intotdeauna calitative pentru a beneficia de rezultate precise, clare si valabile.

Leave a reply