Totul despre lemnele de foc pentru centrala

Totul despre lemnele de foc pentru centrala

Majoritatea caselor din Romania sunt incalzite cu ajutorul combustibilului solid, dat fiind faptul ca reteaua de gaze este destul de restransa. Prin urmare, lemnul de foc este folosit in continuare pentru alimentarea centralelor pe lemne, a sobelor sau a altor sisteme care asigura incalzirea in perioada rece a anului.

De aceea, achizitia lemnului de foc pentru centrale pe lemne este o activitate care preocupa foarte multe persoane in aceasta perioada. Astfel, impreuna cu echipa de la centrale-lemne-liepsnele.ro, ne-am decis sa facem un articol despre lemnele de foc pentru centrala.

Citeste-l si tu pentru a descoperi mai multe informatii utile pe care ar trebui sa le cunosti despre cum sa alegi lemnul de foc pentru centrala ta pe combustibil solid.

Lemnul de foc – decisiv pentru performantele centralei tale

Este centrala pe lemne cea mai buna varianta de incalzire? Cu siguranta, insa este foarte important sa ii oferi doar combustibil de cea mai buna calitate. Daca vei alege sa alimentezi centrala pe lemne doar cu combustibil calitativ, atunci cu siguranta vei reusi sa te bucuri de un randament foarte bun.

Putere calorica superioara

Este important sa alegi lemne cu o putere calorica ridicata, deoarece acestea ofera un randament foarte bun in timpul arderii. Din acest punct de vedere, carpenul, fagul, salcamul si stejarul se dovedesc a fi cele mai bune alegeri.

In ceea ce priveste bradul, pe care inca multe persoane il considera cel mai bun lemn pentru foc, puterea lui calorica este mult mai mica. Lemnul de brad este recomandat mai degraba pentru aprinderea focului, in rest fiind mult mai bune tipurile de lemne recomandate initial.

Depozitarea lemnului de foc

In ceea ce priveste manevrarea lemnului pe foc, este importanta depozitarea sa intr-un loc ferit de umiditate. Recomandam ca lemnul de foc sa fie depozitat intr-o magazie in care umiditatea sa fie cat mai scazuta, iar fluxul de aer sa nu lipseasca. Astfel, lemnele se vor usca foarte rapid si totodata nu va disparea nici mucegaiul.

Se recomanda ca anexa construita pentru depozitarea lemnului sa fie expusa vantului, iar cel mai usor se poate obtine acest lucru prin eliminarea unui perete.

Cantitatea de lemn necesara pentru incalzire

Este greu de aproximat cantitatea necesara de lemne pentru incalzirea in sezonul rece, iar asta deoarece aceasta depinde de mai multi factori. Cei mai importanti sunt calitatea izolarii termice si suprafata care necesita incalzire.

Putem oferi insa un exemplu in acest sens. Daca ai de incalzit o suprafata de 150 de metri patrati, atunci vei avea nevoie de aproximativ 11-12 metri cubi de lemne. Dar, aici intervine si izolarea casei.

O buna izolare a casei te poate ajuta sa faci economii foarte mari pentru incalzire. Iar asta deoarece va reusi sa pastreze caldura in interior mai mult timp si astfel nu vei folosi foarte multe lemne pentru foc.

Specialistii recomanda vata minerala pentru izolarea casei, despre care tot ei spun ca pot ajuta la scaderea facturilor pentru incalzire cu pana la 50%.

Acestea sunt asadar toate informatiile pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand iti cumperi combustibil solid pentru incalzirea locuintei tale.

Leave a reply