Tigai electrice ieftine – avantajele unei tigai de cea mai buna calitate

Tigai electrice ieftine – avantajele unei tigai de cea mai buna calitate

O tigaie electrica poate fi considerata o afacere buna, fiind ideala mai ales pentru incepatorii in bucatarie. Dupa tigaia clasica de gatit pe aragaz, tigaia electrica este cea mai intalnita dintre tigaile de pe piata.

Principalul avantaj il reprezinta faptul ca poti alege oricand dintr-o gama variata de tigai electrice ieftine, iar pe langa acest lucru te poti bucura de modul simplu de folosire a acestora.

Tigaile electrice functioneaza pe baza unei rezistente electrice care incalzeste tigaia realizata in general din fonta sau email. Exista o mare varietate de modele de tigai electrice, de la modelele clasice la cele mai moderne. Alegerea uneia dintre ele tine doar de preferintele fiecaruia in ceea ce priveste caracteristicile care diferentiaza modelele existente pe piata.

Mancarea poate fi gata destul de rapid datorita faptului ca modul de functionare a tigailor electrice este unul simplu si eficient: caldura tigaii este reglata in functie de intensitatea curentului electric. Pentru pastrarea unei temperaturi stabile, alimentarea este intrerupta in mod regulat de catre un termostat cu care tigaia este prevazuta.

Exista mai multe variante de dimensiune a tigailor electrice. Cu cat marimea este mai mare, cu atat puterea maximala creste. In general, puterea unei astfel de tigai variaza intre 450 si 3000 W. In functie de scopul utilizarii, poti alege intre tigai mai mari sau mai mici, mai puternice sau mai slabe.

Exista o serie de avantaje ale acestui instrument pentru gatit dintre care putem enumera: usurinta in utilizare, faptul ca tigaile electrice sunt solide si nu se deterioreaza in caz de soc, preturile la care sunt vandute sunt abordabile, instalarea acestora se face cu mare usurinta, fiind necesara doar conectarea la o priza electrica.

Este suficient sa pui tigaia electrica in locul in care vrei sa o utilizezi si sa o conectezi la priza. Exista numeroase modele care pot fi cu usurinta mutate dintr-un loc in altul, sunt compacte si astfel ocupa foarte putin spatiu pe masa de lucru.

Printre dezavantajele pe care le are o tigaie electrica se regasesc: faptul ca nu poate oferi aceeasi caldura pe care o ofera o tigaie utilizata pe aragaz – cu toate acestea, o tigaie electrica ramane o varianta destul de placuta ca design pentru a incalzi rapid mancarea atunci cand te afli in criza de timp. Un alt dezavantaj este faptul ca aceasta functioneaza pe curent, iar in cazul unei pene de curent poti ramane fara varianta de mancare.

Mai ales din cauza faptului ca sunt din fonta, tigaile electrice au nevoie de o ingrijire atenta dupa fiecare utilizare pentru a nu lasa grasimea si murdaria sa patrunda in profunzime.

O intretinere regulata le va asigura acestora viata lunga si o functionare in conditii optime. Pentru aceasta este nevoie de utilizarea unor produse adecvate pentru ca materialul tigaii sa nu se deterioreze. In aceasta privinta, bicarbonatul de sodiu devine aliatul incontestabil in bucatarie.

Bineinteles, exista produse speciale pentru curatarea acestora, insa cel mai important este ca tigaia sa fie curata imediat dupa utilizare, iar lucrurile vor decurge bine.

Leave a reply