Stropirea pomilor fructiferi – iata ce ai nevoie pentru aceasta sarcina

Stropirea pomilor fructiferi – iata ce ai nevoie pentru aceasta sarcina

Precum oamenii, pomii fructiferi dispun la randul lor de un sistem imunitar. De fapt, nu doar pomii fructiferi, ci arborii in general prezinta un sistem imunitar ce poate suferi modificari de pe urma contactului cu anumiti daunatori.

Fie ca e vorba sa bacterii, ciuperci sau virusuri, primavara este perioada propice de aparitie a acestora in cazul in care nu iei masuri imediate. Cea mai la indemana metoda prin care poti tine daunatorii la distanta, de orice fel ar fi ei, este sa stropesti pomii fructiferi. In cele ce urmeaza vom vorbi mai pe larg despre lucrurile de care ai nevoie pentru ca munca ta sa fie una extrem de eficienta.

Zeama bordeleza – usor de preparat acasa

Una dintre cele mai comune solutii preparate acasa pentru stropirea pomilor este zeama bordeleza. Fungicid de contact pe baza de cupru, zeama bordeleza te va ajuta sa previi aparitia manei, bacteriozelor, moniliozelor si a alternariozelor.

Cum? Ei bine, cuprul intareste sistemul imunitar al pomilor in cauza, avand totodata si un efect antiseptic puternic. Despre cum se prepara aceasta zema poti cauta chiar tu informatii pe internet – o multime de pomicultori sunt dornici sa impartaseasca reteta cu tine.

Cum stropesti pomii cu zeama bordeleza?

Sa stii ca nu poti stropi oricum pomii fructiferi. Expertii recomanda sa folosesti un aparat profesional pentru stropit precum sunt cele din cadrul magazinului TopStrong. Metoda clasica, cea de a unge cu o pensula trunchiul pomilor nu este la fel de eficienta, iar in plus de asta iti va lua si o gramada de timp sa ungi fiecare pom in parte.

La TopStrong gasesti aparate de stropit pentru gradina cu puteri si rezervoare diverse, astfel inca procesul de stropire a pomilor sa fie unul rapid si corect.

Cum faci totul? Ei bine, umpli rezervorul unuia dintre aparatele de stropit pe care le-ai achizitionat de pe topstrong.ro cu zeama bordeleza.

In functie de modul in care ai plantat pomii, poti merge pe culoarele dintre acestia si stropi cu zeama in stanga si in dreapta – ea trebuie sa fie pulverizata atat pe trunchi, cat si pe ramuri. Nu in ultimul rand, poti alege aparatul de stropit in functie de aria pe care poate realiza stropirea pentru a eficientiza tot procesul.

Toamna dupa caderea frunzelor, primavara inainte de umflarea mugurilor sau imediat dupa curatare – acestea sunt perioadele in care iti este recomandat sa stropesti pomii cu zeama bordeleza.

Te invit sa arunci o privire peste magazinul online topstrong.ro pentru a te pregati cum se cuvine de lupta impotriva daunatorilor pomilor tai. Uitam sa mentionez ca poti realiza stropiri cu aceasta zeama si dupa ce frunzele apar, pentru a le oferi pomilor o protectie de 100%.

Leave a reply