Situatii in care aveti nevoie de un avocat

Situatii in care aveti nevoie de un avocat

Uneori nevoia de un avocat este indispensabila atunci cand ati fost implicat intr-un proces sau cand ati fost arestat sau acuzat de o crima. Insa trebuie sa tineti minte ca oamenii angajeaza avocati pentru a cauta sfatul si expertiza acestora tot timpul, in diferite situatii. Uneori puteti sa va descurcati cu o problema legala fara sa angajati o astfel de persoana si ca va puteti reprezenta singuri in anumite situatii.

Daca spre exemplu sunteti din Iasi si aveti probleme cu legea, trebuie sa va intrebati care este miza. Daca situatia dumneavoastra financiara sau libertatea va este in pericol, atunci este evident ca trebuie sa cautati ajutor legal. Insa, nu trebuie sa angajati un avocat in Iasi daca ati primit o amenda pentru o parcare ilegala daca nu doriti sa o platiti si daca sunteti hotarat sa luptati pentru ea.

Cu toate acestea, daca ati acumulat un numar de amenzi pe care nu le-ati platit si s-a emis un mandat pentru a va aduce la tribunal, atunci probabil ca este nevoie sa angajati un avocat in Iasi pentru a rezolva aceasta situatie, sa va economiseasca bani si chiar sa va ajute sa scapati de inchisoare.

De asemenea, este mai usor sa faceti fata unor situatii daca apelati la consultanta legala de specialitate in cazul actiunilor mai importante cum ar fi cele legate de proprietati imobiliare, testamente, lichidare firma sau rezolvarea unor probleme personale cum este adoptia unui copil.

Inainte de a angaja un avocat in Iasi, este bine sa apelati la solutii alternative pentru a rezolva problemele dumneavoastra legale. Foarte multe companii ofera servicii pentru clienti si au departamente speciale de relatii cu clientii care se adreseaza efectiv consumatorilor si incearca sa rezolve problemele si plangerile acestora.

Daca aveti probleme cu o anumita ramura de activitate cum ar fi cea bancara sau a asigurarilor sau a sanatatii, puteti sa va adresati unui for superior al acestei ramuri cum ar fi de exemplu Colegiul Medicilor sau o alta organizatie asemanatoare.

De regula acestea va pot oferi un raspuns la solicitarile dumneavoastra fara sa se ajunga la un proces.
Unele dispute se pot rezolva pe o alta cale cum ar fi medierea sau arbitrajul. Astfel, companiile si persoanele fizice pot sa se puna de acord si sa foloseasca aceasta alternativa a rezolvarii disputei decat sa duca actiunea in curtea de judecata pentru a rezolva conflictele legale.

In multe situatii este evident ca aveti nevoie sa actionati repede. Chiar si atunci cand credeti ca aveti timp pentru a va gandi la alternative apar termene de judecata mai repede decat credeati si atunci un avocat are nevoie sa se pregateasca. Asa ca este mai bine sa incepeti sa cautati un avocat in Iasi mai devreme sau mai tarziu.

Leave a reply