Sfaturi cand calatoresti cu mama/tata/rude de generatie trecuta

Sfaturi cand calatoresti cu mama/tata/rude de generatie trecuta

Cred ca oricine, la un moment dat, a trecut printr-un moment usor stanjenitor cu parintii sau in general cu rudelele alea comuniste. Sunt cei din generatia trecuta, de la 40 de ani plus, cei care inca sunt din clasa “neamului de traista”. Ii reperezi foarte usor. De regula sunt cei care au dupa ei mereu o sacosa, indiferent daca merg la cumparaturi sau nu.

Este adevarat ca pe timpuri asta era o moda de voie, de nevoie. Nu stiai cand vei da peste o coada unde te bagai desigur poate poate sa mai primesti ceva ca si asa totul era portionat. Poate ca de acolo li se trage, nu stiu. Asta pentru ca la un moment dat am auzit pe cineva povestind si spunand ca la acea vreme trebuia musai sa ai la tine o sacosa pentru a nu rata sansa de a cumpara ceva, daca se ivea ocazia. Bun, dar acum nu mai e cazul, zic.

Calatoria, bagajul si geanta de voiaj

Pentru bunici nu mai spun, daca pentru parinti o geanta de voiaj este ceva iesit din comun. Nu, ei prefera bagajul mare, totul adunat frumos in traiste de rafie. Stii tu, de alea mari si colorate, de rade tot internetul de ele. Specific ca la tara, sa stie toata lumea ca tu umbli cu plastice ca e practic. Nu bre, nu e. Iata si ce concluzii am dupa o calatorie cu peripetii estetice:

  • Nu te lasa in mana lor. Si cand spun „a lor” ma refer tocmai la parintii, bunicii sau stiu ce alte rude care inca umbla cu traiste. Prefera sa ai totul aparte. Cel putin poti fugi prin tren de ei, alungand imaginea aia oribila de traista.
  • Fa-le un cadou. De asta sigur se vor bucura. Mai cu seama ca nu ii pui la cheltuiala, te vor aprecia mai mult. Asa ca ai sansa se cumperi o geanta de voiaj asa cum iti place, cu stil. Si mai apoi subtil le-o oferi cadou, ca si cand esti atat de constiincios incat te-ai gandit la ceva practic pentru ei.
  • Vorbind de o generatie aparte asa ca nu forta nota. Geanta de voiaj nu trebuie sa iasa in evidenta pentru ca ei poarta gandul ca hotii s-or indragosti de geanta si nu e de dorit sa le atragi atentia. Asa ca alege o nuanta clasica, fiind si mai usor de digerat schimbarea impusa.
  • De preferat sa le alegi o geanta de voiaj care au baiere complexe, anume cele de mana, cat si cea lunga de umar. Crede-ma, vor gasi orice motiv sa spuna ca traista lor e mai buna, mai practica si mai frumoasa si mai…

Trecute sunt vremurile in care moda impunea sau nu stilul practic de traista din material. Acum la moda e pielea. Asa ca daca alegi o geanta de voiaj din acest material asigura-te ca este una chic sau chiar clasica in stil. O vei folosi mai mult timp si nu doresti sa ajungi si tu parte din categoria celor care acum sunt generatia de care tu te amuzi.

Leave a reply