Salvează-ți proviziile pe iarna aceasta

Salvează-ți proviziile pe iarna aceasta

Orice femeie gospodină probabil și-a pus deoparte destule provizii pentru iarna aceasta, la fel cum au făcut și furnicile. Bine, aici nu ne referim la boabe de grăunțe, orz sau alte provizii specifice furnicuțelor, ci la provizii nițel mai „comestibile” pentru oameni. Femeile, în special cele din mediu rural, dacă au o casă și o gospodărie destul de mare, atunci cu siguranță vor avea și beciul plin la sfârșitul toamnei.

O casă la țară aduce cu ea și o grămadă de alte beneficii, pe lângă zona frumoasă și aerul curat. Dacă ești pasionat de grădinărit poți cultiva o mulțime de flori și pomi în jurul casei și mai apoi toamna să culegi roadele bogate ale acestora.

Merele, perele și gutuile sunt printre puținele fructe care umplu beciurile gospodinelor iarna, asta ca să nu mai vorbim despre legume. Cartofii, morcovul, ceapa și sfecla sunt printre puținele bunătăți ce-și petrec iarna geroasă în beciul gospodinelor.

Însă mai există și multe alte produse ce umplu rafturile cămărilor și beciurilor cum ar fi: gemurile și dulcețurile de toate felurile, vestitele borcane de „suc natural cu pulpă de fruct” numite popular compoturi și să nu uităm de tocanele de legume și vestita zacuscă!

Nicio gospodină care se respectă nu uită să facă zacuscă anual, mai ales dacă are copiii studenți! Că doar știm că aceasta e mâncarea de bază a studenților. Dacă e să facem un rezumat, atunci asta ar însemna că o familie harnică ar trebui să dispună de un beci destul de mare!

Toate bune și frumoase. Atâta timpcât beciul e plin, și gândurile noastre sunt împăcate și ne spunem că „vom trece cu bine și peste iarna asta”. Însă, la fel cum și nouă ne plac bunătățile din beci, nu suntem singurii cărora acestea le fac cu ochiul. Rozătoarele sunt înnebunite după astfel de festine și ard de nerăbdare să le deguste puțin, nu de alta, dar ca să te asigure pe tine că sunt comestibile și nu vei păți nimic!

În mediul rural, este foarte frecventă această problemă cu rozătoarele care de multe ori le dau de furcă gospodinelor. Încearcă fel de fel de metode să se descotorosească de rozătoarele prea pofticioase, însă nimic nu pare să funcționeze.

Așa că, cel mai bine ar fi să încerci aparatele impotriva daunatorilor, acestea funcționează pe bază de ultrasunete. Nimic mai simplu. Tot ce trebuie să faci este să pui aparatul în priză și să-l lași să-și facă treaba.

Acesta va emite niște unde pe care doar organismul rozătoarelor le poate percepe, unde care le vor provoca un discomfort destul de mare și astfel, vor fi determinate să părăsească cât mai curând zona respectivă. Astfel de aparate funcționează pe arii destul de mari, așa că vei fi surprins să aflii că doar cu un singur aparat poți să-ți protejezi toată gospodăria de dăunători.

Astfel de aparate nu afectează în niciun fel omul sau animalele de companie ale acestuia, ci țintește stric dăunătorii. Așa îți poți proteja proviziile pe iarna aceasta și nu mai trebuie să te îngrijorezi că cineva va gusta din bunătățile pregătite de tine înainte!

Leave a reply