Repere practice pentru a alege tortul de botez

Repere practice pentru a alege tortul de botez

Tortul de botez este piatra de incercare a parintilor cand vine vorba de organizarea unui eveniment atat de important precum botezul. Daca la alte aspecte se stie ce anume se doreste, la capitolul tort este si despre invitati si cum sa ii faci sa aprecieze un desert ales. Pretentiile sunt tot mai mari, mai cu seama pentru ca un tort este un desert festiv, mult asteptat.

Din fericire, gama de torturi botez si optiunile atat de gust cat si de design sunt atat de variate, incat pare aproape imposibil sa nu se gaseasca ceva potrivit de ales. Mai greu pare sa fie adunarea tuturor pretentiilor intr-o singura varianta de tort. In orice caz, gasesti in randurile ce urmeaza un mic ghid despre aspectele practice pe care sa le ai in vedere cand vine vorba de selectarea unui tort potrivit pentru evenimentul de dupa botez.

Cantitatea potrivita versus design

In primul rand, se alege gramajul in functie de eveniment, de cate persoane sunt estimate a face parte din lista celor prezenti. Se estimeaza in medie 100 de grame per portie si o marja de eroare luata in calcul, pentru a nu ramane fara tort disponibil. O data cu aceasta decizie, exista si o restrictie ce se reflecta asupra designului.

Exista modele ce nu permit ca un anume model sa fie aplicat. In acest sens, cofetarii pun la dispozitie modele si cataloage, cu orientare si in ceea ce priveste cantitatea minima de tort ce se impune pentru alegerea unui model anume.

Pretul in functie de complexitate

In timp ce unii coreleaza pretul cu ceea ce tine de cantitate, de fapt in aceasta ecuatie nu se exclude nici ceea ce tine de complexitatea tortului. Cu fiecare model ales se pune de fapt pret pe creativitatea cofetarului.

Asadar, pentru cei care au un buget limitat sau pur si simplu se ghideaza si dupa acest aspect, este de preferat sa se discute despre complexitatea tortului si ce pret impune acesta.

Tort gustos si aspectuos

Daca se rezuma lista de pretentii cand vine vorba de un tort pentru petrecerea de botez, atunci savoarea si aspectul sunt coordonatele de baza. Acest capitol este insa usor versatil, avand in vedere ca fiecare are propria versiune in preferinte.

Ca si gust si textura se prefera a se evita frisca si cremele de combinatii foarte dulci. Fata de prajituri spre exemplu, un tort prea dulce inseamna deja mult prea mult. Un gust echilibrat este de preferat, de aceea si fructele incluse printre ingrediente sunt apreciate.

Cat despre design, o mare majoritate mizeaza pe forme clasice insa modele specifice. Poate fi rotund, patrat, dispus pe etaje. Mai mult va conta in schimb modul in care tortul va impresiona la capitolul culori si figurine. Specifice la capitolul botez sunt personajele din desene animate, mascotele sau fix reprezentarea celui mic, tematica bebelusului sau a unui ingeras.

Pentru ca modelul sa fie unul unic si totalmente reprezentativ pentru eveniment este de preferat a se alege totul in stil personalizat. Asta inseamna culori ce corespund cu decorul si un model de tort cu design cu tot ce combina elemente dorite cu sugestiile cofetarului, maestrul care va realiza tortul.

Leave a reply