Repere in alegerea mobilei de dormitor

Repere in alegerea mobilei de dormitor

Mobila de dormitor este fara doar si poate una din grijile majore referitoare la spatiul intim. Aceasta trebuie sa fie desigur nu numai aspectuoasa ci si practica. Exista numeroase cerinte pentru un astfel de set. Mai cu seama pentru ca va fi o alegere cu influente pe termen lung, iata cateva repere pentru o selectie corecta.

Mobila de dormitor si ce trebuie sa includa

In fond, indiferent de dimensiunile pe care le are camera, se mentin in mare parte aceleasi pretentii: setul de mobila sa contina un pat si un dulap, plus o comoda pentru un TV. Desigur, aceasta ultima piesa poate lipsi in cazurile celor care nu sunt de acord cu TV-ul in camera. Alte seturi pot include noptiere, un stil practic si elegant, poate chiar si un scaun, o masa cu scaun de ce nu. Si tipurile de dulapuri pot sa difere, in functie de dispunerea acestora, incluzand poate corpuri suspendate sau polite.

Cert este ca optiunile in materie de mobila dormitor difera de la caz la caz. Minimul necesar este acela de pat si dulap ca si strict necesar. Ce completeaza cele doua elemente tine si de creativitatea fiecaruia si de alegerea ce defineste un stil al casei si o maniera practica de a explora spatiul disponibil.

Sfaturi  pentru alegerea mobilei

In alegerea mobilei de dormitor multi fac o corelatie cu restul casei. Daca stilul acesteia este definit de cires, de wenge sau orice alta nuanta, atunci implicit si dormitorul va fi de dorit a include aceeasi culoare. Cu toate acestea, trebuie sa stiti ca dormitorul este spatiul inchis, deci poate fi un cadru “rupt”, de un stil aparte si de nuante de asemenea. Spre exemplu, daca ar fi vorba de o camera de copil, poate ca wenge ar fi o nuanta prea inchisa si sobra, deci nu exista din acest punct de vedere o interdictie de selectie a culorii mobilierului.

Alegerea oricaror piese de mobilier ar trebui sa vizeze comandarea acestora. Asta pentru ca permite o mai mare flexibilitate cand vine vorba de modul in care se vor incadra in spatiul de care dispuneti. In plus, se poate alege un tip de mobila care sa exploreze eficient chiar si cele mai mici incaperi. Fata de mobila gasita standard in magazine, cea realizata pe comanda permite un stil personalizat. Chiar un colt ce pare a fi mai putin practic in misiunea de a mobila se dovedeste un spatiu bun pentru un dulap, realizat conform dimensiunilor impuse.

De asemenea, trebuie sa se tina cont de dispunerea luminii, a celei naturale de asemenea, de culoarea peretilor si de pozitia ferestrelor. Exista desigur numeroase maniere de a amenaja, ba chiar unii se ghideaza dupa principii de tip feng shui. Conteaza ce dispunere se alege pentru piesa centrala si anume patul, pentru ca mai apoi sa se defineasca completarea cu un dulap si celelalte piese.

De preferat ca dulapul sa includa si oglinda, mai ales pentru acele camere mici, intrucat oglinzile ofera impresia de spatiu extins, ceea ce va favoriza ca si imagine a intregii incaperi.

Indiferent de alegere, calitatea materialelor este ceea ce va defini in cele din urma alegerea unui set de mobila corespunzator.

Leave a reply