Psihoterapia de cuplu – la ce ajuta?

Psihoterapia de cuplu – la ce ajuta?

In viata fiecarui cuplu apar situatii in care cei implicati nu stiu sau nu pot face fata si au nevoie de ajutor extern pentru ca relatia sa poata continua in armonie si intelegere.

Rareori suntem dispusi sa apelam la o terta persoana care sa ne ajute sa iesim la liman, dar de cele mai multe ori un sfat venit din partea unui profesionist, cu studii si o experienta mare in acest domeniu, ne poate face sa intelegem mai bine situatia cu care ne confruntam.

Cand ar trebui sa apelam la terapia de cuplu?

Oricand simtim ca ceva in relatie s-a schimbat, cand momentele de tensiune primeaza in fata celor relaxante, atunci cand simtim ca ne-am pierdut rabdarea pe care o aveam la inceput cu partenerul de viata, cand simtim ca nu mai exista o apropiere in cuplu, cand apar discutii pe teme aparent nesemnificative, cand avem de luat decizii importante ce vor afecta intr-un fel sau altul relatia sau atunci cand dorim sa reaprindem scanteia de la inceput, stinsa in timp din diverse cauze.

Cum ne poate ajuta terapeutul?

Terapeutul este cel care ajuta cuplul sa se deschida la un dialog civilizat, fara violente verbale, unde fiecare va trebui sa vorbeasca deschis mai intai despre el si apoi despre cum il vede el pe partener si, implicit, relatia avuta cu acesta.

Terapeutul stie exact cum sa puna fiecare problema, sa scoata in evidenta aspectele importante din relatie si, intr-un final, sa faca partenerii sa gaseasca singuri solutia pentru ca relatia sa mearga pe un fagas normal.

Problema cea mai mare din ziua de azi este comunicarea. Tot mai multi dintre noi preferam sa pierdem ore intregi pe telefon sau calculator, in loc sa petrecem timp valoros alaturi de cei pe care ii iubim. De aici pornesc multe discutii in contradictoriu, apar frustrari, reprosuri, neintelegeri si multe altele.

Important e sa stim sa gestionam totul si daca simtim ca nu gasim rezolvari, sa apelam la un specialist care cu siguranta ne va face sa vedem lucrurile altfel.

www.psihart.ro este locul unde gasim specialisti care isi pun la bataie toate studiile, cunostintele si experienta in domeniu, astfel incat sa primim raspunsuri si rezolvari la problemele ce intervin in cuplul nostru. Ce este de retinut este faptul ca rezolvarea vine in primul rand de la noi, atunci cand suntem dispusi sa acceptam ajutorul acestora si sa aplicam sfaturile primite.

Asa ca, daca simti ca ceva nu mai merge, apeleaza cu incredere la un terapeut!

Leave a reply