Psihoterapia – ce este si cum te poate ajuta

Psihoterapia – ce este si cum te poate ajuta

Cu toate ca nu ar trebui sa constituie un subiect nou in randul romanilor, psihoterapia este inca un domeniu de activitate despre care nu se cunosc suficiente informatii, respectiv a carei insemnatate este mai mult interpretata. Vorbim insa despre un serviciu specializat de asistare psihologica – desigur asta ar fi o exprimare mai pompoasa. Ce se intampla de fapt in cadrul psihoterapiei vizeaza dezvoltarea unei relatii interumane cu o persoana  specialista – terapetul – a carui menire este sa ofere ajutorare si insotire in calatoria de autocunoastere.

Bine, asta ar fi semnificatia psihoterapiei foarte vag spus. Apeleaza la serviciile din domeniu cei care doresc sa creasca spiritual, care doresc sa depaseasca blocaje diverse, sa se vindece psiho-emotional, sa treaca peste limitarile ce vizeaza dezvoltarea proprie, respectiv sa isi imbunatateasca in mare masura calitatea vietii – aspect de care depinde enorm tipul de gandire.

Terapeutul identifica tipul de caracter al fiecaruia si adopta o abordare potrivita pentru cei ce ii solicita ajutorul, astfel ca la finalul serviciilor de psihoterapie sa fie realizata constientizarea starii personale, sa existe acceptare de sine, iar gandurile si actiunile ce vor fi luate in viitor sa fie spre binele celui in cauza.

Ce este psihoterapia?

Aceasta implica un proces complex, care presupune dedicare si timp pentru atingerea obiectivelor in prima faza stabilite. In nici un caz nu reprezinta o solutie rapida, ci se traduce mai bine prin munca depusa de ambele parti – persoana in cauza si Terapeut. Daca acesta din urma detine experienta si cunostinte profesionale utile, celalalt este cel care detine puterea de vindecare, respectiv de crestere personala, de dezvoltare.

Nici pe departe un motiv de stanjeneala, serviciile unui psihoterapeut sunt recomandate in cazuri variate: stres, tulburari alimentare, de personalitate sau obsesiv-compulsive, socuri, depresie, anxietate, dificultati in relatii sau de adaptare, gestionarea emotiilor si a furiei, doliu psihologic, burnout profesional, etc.

Despre cum te poate ajuta psihoterapia deja am facut mentiunile principale in cadrul primei parti. Ca serviciile de care ai parte sa fie cu adevarat benefice si sa fie in cele din urma o investitie si nu o cheltuiala, te intereseaza sa gasesti un cabinet care sa iti ofere confortul de care ai nevoie – atat fizic, dar si psihic.

Spre exemplu, un nume de referinta cand vine vorba despre acesta ramura de servicii este PsihArt, un Centru psihologic apreciat si cunoscut in capitala pentru complexitatea sa, dar si pentru eficienta pe care o au sedintele. Stii cat de mult conteaza sa te simti in elementul tau atunci cand se desfasoara sesiunile respective? Sunt cazuri care au nevoie de un ambient suficient de relaxant pentru a le asigura starea de confort potrivita pentru o concentrare optima si efecte pozitive ulterior.

Dialogul este in principal metoda de baza pe care o aplica specialistii, dar mai sunt si altele care pot aduce rezultate. Ar fi multe de spus cu privire la acest aspect, insa te poti documenta in detaliu pe site-ul PsihArt.ro, tot aici beneficiind de detalii complete referitoare la psihoterapie.

In mare, prin aceste sedinte se urmareste redobandirea starii de bine, respectiv dezvoltarea acesteia, dar si cea a sanatatii mintale, precum si cresterea personala. Orice semn ca ceva este in neregula vizavi de aceasta ar trebui tratat cu seriozitate si solutionat inainte ca orice stare sa degenereze. Nu lasa niciodata sanatatea, indiferent de natura ei – ca e fizica sau psihica, pe plan secundar.

Leave a reply