Principiul de functionare al portilor automate si modul in care ele functioneaza

Principiul de functionare al portilor automate si modul in care ele functioneaza

Recomandarea noastra este sa tineti cont de mai multe aspecte atunci cand va cumparati portile automate. Din fericire pentru fiecare tip de astfel de dispozitiv automat exista pe piata piese automatizari de porti pe care le puteti cumpara atunci cand dispozitivul propriu se strica.

Se pot distinge urmatoarele principii de functionare a portilor si usilor automate:

  • electromecanice (instalate in principal in usi batante);
  • hidraulice.

Proiectul consta din doi senzori (ca activatori de deschidere), o pereche de fotocelule (pentru a garanta o inversare fara contact) si un panou de control.

Cum functioneaza poarta automata?

Modul in care poarta se deschide depinde de un motor electric. Pentru a asigura o deschidere automata (sau inchidere) corecta, fiecare model este echipat cu senzori care raspund la miscare. Cand exista trafic in apropierea usilor, senzorii raporteaza unitatii de control electronic si acest dispozitiv porneste motorul electric, ceea ce duce la deschiderea usii.

Puteti configura individual senzorul pentru a inchide automat usile un timp, in absenta miscarii.

Fiecare model are mai multe moduri de operare. Un controler actioneaza deschiderea exacta a portilor. In functie de sezon, puteti programa modul de inchidere si deschidere necesar. Echipamentul standard ofera cinci moduri de operare.

  • Etapa standard – portile permit deplasarea deplina a persoanelor din ambele parti;
  • Functionare pe timp de iarna – unitatile nu deschid poarta pana la capat, ci incetinesc la mijlocul drumului (acest lucru reduce pierderea de aer cald).
  • Modul inchis.
  • Modul complet deschis ce poate fi setat pentru ora de vara.
  • Functionare unilaterala – permite controlul fluxului de persoane care trec.

Multe modele de porti automate au functii suplimentare personalizate. In acest fel, timpul pentru gasirea pliantelor in aer liber, distanta de la persoana pana la usa, cand incep sa se deschida pliante, viteza de deschidere a frunzei usii este reglata si setata.

Portile automate cu doua parti

Sistemul de securitate porneste modul de deschidere a portii atunci cand fotocelula detecteaza un obstacol la inchiderea portii. Adica, o persoana nu va impedica inchiderea portilor in timp ce trece incet sau sta in fata portii.

Avantajele automatizarilor:

  • Functionare confortabila si sigura (garantata prin diferite moduri de operare ale dispozitivului);
  • Fiabilitate si durabilitate;
  • Versatilitate (datorita individualitatii comenzii este posibila dotarea unei porti de orice dimensiune cu elemente de automatizare);
  • Compatibilitate cu diferite dispozitive si sisteme, inclusiv sistemul „smart home”. Din acest motiv, portile pot fi echipate cu o incuietoare electronica, un sistem de supraveghere video, etc.

Dezavantajele designului pot fi un pret ridicat si o intretinere regulata.

Portile glisante automate

 Acest tip de poarta este cel mai popular. Principala cerinta la instalarea unui astfel de model este disponibilitatea unui spatiu suficient pentru miscarea elementelor portii in partile laterale.

Un model separat este considerat o poarta glisanta automata echipata cu balamale anti-panica. Principiul de functionare – in functionare normala, poarta functioneaza standard si, in caz de urgenta, portile se deschid datorita presiunii interne aplicate de balamale.

Acest mod de deschidere a portilor poate fi util si in viata de zi cu zi, atunci cand trebuie sa aduceti articole sau mobilier mare in interior si aveti mainile ocupate. Poarta se va deschide astfel singura.

Acestea sunt unele dintre cele mai comune moduri in care portile automate functioneaza si avantajele pe care le ofera.

Leave a reply