Ponturi simple de imbunatatire a design-ului unui site

Ponturi simple de imbunatatire a design-ului unui site

In materie de web design iasi, orice decizie este doar o ipoteza. Testele de utilizare si analize simple te pot ajuta sa-ti imbunatatesti continuu web design-ul prin feedback-ul primt de la vizitatori.
Utilizeaza culoarea strategic. Folosind o paleta de culori mai mult neutra poate ajuta proiectul site-ul tau cu un aspect elegant, curat si modern. Accentuand linii mici de culoare, pentru titluri sau elemente grafice cheie, vei ajuta vizitatorii sa se ghideze spre continutul cel mai important. De asemenea, este important sa se utilizeze o paleta de culori complementare celor din logo si in concordanta cu alte materiale de marketing.

Web-DesignInvesteste in fotografii bune, profesioniste. Vizitatorii site-ului pot identifica fotografiile generice copiate si vor pleca de pe site cu o impresie gresita in privinta companiei, nu numai a site-ului. Firma sau produsele tale nu sunt generice. Asa ca arata asta vizitatorilor tai prin investitii in fotografia profesionala. Fotografiile bune atrag privirea, oferind o conexiune emotionala cu continutul scris. Fotografiile de calitate slaba sau care nu au nimic de-a face cu mesajul transmis, pe de alta parte, sunt mai rau decat a nu le avea deloc. Un sfat de la profesionisti: daca vrei sa atragi atentia la un anumit continut sau spre un buton de inscriere, include o fotografie a unei persoane care se uita la continut.

Oamenii sunt imediat atrasi de chipurile altor oameni si, atunci cand vom vedea ca fata cuiva este indreptata spre un anumit lucru, ochii nostri sunt atrasi instinctiv tot acolo.
Alege fonturi care sunt usor de citit pe toate dispozitivele si browserele. Atunci cand alegi fonturile, tine cont de faptul ca oamenii se vor uita la site nu doar de pe un laptop, dar si de pe dispozitive mobile. Unele fonturi mari, boldite, se pot citi bine pe un monitor de calculator, dar nu vor da bine pe mobil, unde isi pierd aspectul dorit. De aceea, se recomanda utilizarea unui font universal, care poate fi citit si pe dimensiuni mai mici de 11 inch. Si, nu incerca utilizarea a mai mult de doua tipuri de font, pentrua a nu ingreuna incarcarea.

Proiecteaza fiecare pagina pentru o anumita destinatie. Cele mai multe site-uri au un design care introduc utilizatorul prin pagina de start pentru a naviga in tot site-ul. Realitatea, insa, releva faptul ca majoritatea vizitelor pentru cele mai multe site-uri nu incepe de la o pagina de start. Prin urmare, este necesar sa proiectezi site-ul in asa fel incat orice pe orice pagina ar nimeri un vizitator, informatia cheie sa fie acolo.

Leave a reply