Pastreaza-ti laptop-ul in siguranta

Pastreaza-ti laptop-ul in siguranta

Laptop-ul reprezinta, in ziua de azi, un accesoriu nelipsit pentru majoritatea oamenilor din intreaga lume. Ei vad in acesta mai mult decat un aliat, vad un prieten de nadejde pe care il pot purta cu ei fie ca merg in calatorii de afaceri sau in excursii. Mai ales de cand cu implementarea wi-fi-ului in majoritatea restaurantelor, a hotelurilor si chiar si in autocare sau trenuri, laptop-ul a devenit un obiect pe care majoritatea isi doresc sa il aiba mereu la indemana.

Insa, atunci cand iti doresti sa te bucuri de laptop-ul tau pentru o indelungata perioada de timp, trebuie la fel de bine sa ai grija de acesta, deoarece un laptop nu este la fel ca un calculator, chiar daca denumirile pieselor aflate in ambele sunt aceleasi, dimensiunile celor prezente intr-un laptop sunt mult mai mici si mai fragile. De aceea, trebuie sa ai grija sa iti feresti mereu laptop-ul de aparitia unor evenimente neplacute care pot duce cu usurinta la deteriorarea pieselor aflate in el. Pentru asta este recomandat a nu se lasa laptopul pe marginea patului sau a biroului, sau in mare parte in locurile care pot spori riscul de lovire al acestora.

In cazul in care, din diferite cauze, laptop-ul tau incepe sa prezinte probleme legate fie de partea hardware, fie de partea software, nu trebuie sa il desfaci si sa iti bagi mainile in el, in speranta ca o sa reusesti sa il repari, caci dupa cum am spus si mai sus risti sa distrugi una din piesele sensibile aflate in acesta. Pentru toate problemele aparute in cazul unui laptop este necesar sa apelezi la un service laptop. Un service specializat de reparatii laptop poate reprezenta, in unele cazuri, singura solutie care poate ajuta la repararea laptopului tau. In cazul in care laptopul tau beneficiaza de o garantie, careia inca nu i-a expirat termenul de valabilitate, atunci trebuie neaparat sa iei, in cel mai scurt timp, legatura cu firma care a eliberat garantia respectiva. Insa, in acest caz este bine de stiut ca daca laptop-ul s-a stricat din cauza ta, cu siguranta firma care a eliberat garantia nu vi-l va repara gratuit.

Una dintre cele mai intalnite defectiuni in cazul laptopurilor o reprezinta mufa de alimentare. Aceasta, datorita litelor subtiri cu ajutorul carora este prinsa de placa de baza, se poate smulge destul de usor. Asa ca trebuie sa fiti foarte atenti sa nu cumva sa trageti prea tare de ea, caci riscati ca laptop-ul tau sa nu mai functioneze.
In final, putem spune ca atunci cand doresti sa te bucuri mereu de laptop-ul tau, trebuie sa ai o atentie sporita in ceea ce il priveste pe acesta, caci stii cum e si in cazul reparatiilor, un laptop reparat nu mai functioneaza ca atunci cand era cumparat nou-nout.

Leave a reply