Nu stiti ce e ala marketing afiliat! Punct.

Nu stiti ce e ala marketing afiliat! Punct.

In decursul unei luni m-am lovit de doua cazuri destul de urate pentru mine si care speram sa nu se intample la un asemenea nivel.

Voi incepe cu prima situatie jenanta in care am fost pusa. Am aplicat la o campanie noua in cea mai mare retea de marekting afiliat de la noi, si anume 2Parale. Toate bune si frumoase si pentru ca sunt indragostita de fashion, am inceput sa creez deja articole si sa ma documentez despre ei inainte sa aplic la campania lor. Eram entuziasmata, ce sa mai! A doua zi, cand asteptam cu sufletul la gura un mare Accept, m-am trezit ca m-au refuzat cu multa gratie si pentru ca nu intelegeam de ce, le-am trimis mesaj. Raspunsul a fost unul idiot si mai mult de atat… mi-am dat seama ca ei habar n-au ce cauta in afiliere. Nu stiu ce e aia afiliere! Cand li s-a explicat acest lucru n-au stiut in ce se baga si consider ca pentru ei nu este decat un experiment. Raspunsul lor a fost cam asa: “v-am refuzat pentru ca site-urile dvs. nu corespund cu imaginea brand-ului pe care il promovam”. Mda… Idea este simpla pentru cei care nu v-ati prins inca cu ce sa mananca afilierea: nu site-ul meu (pe care promovez cel putin 10 campanii) conteaza cum arata, ci pozititile mele in SERP, experienta pe care o am si, ATENTIE, vanzarile pe care ti le generez ! Punct.

Marketingul afiliat nu este un concurs de frumusete si nici nu practicam pentru plusul de valoare adus online-ului romanesc, dupa cum se exprima un participant la SEO Meet. Noi aducem plus valoare in buzunarul nostru ca si rezultate personale si plus valoare in vanzarile magazinelor. Ca si forta bruta. Fara manusi, farduri si margini aurite la siteuri.

Pentru a doua intamplare voi reveni cand lucrurile poate se vor rezolva in favoarea partilor implicate.

Leave a reply