Mituri prabusite in domeniul decoratiunilor

Mituri prabusite in domeniul decoratiunilor

decoratiuni

Uita ce ai crezut ca stii despre decorare si regulile acesteia. Vom darama cele mai comune mituri din domeniu.

Mitul 1- Tavanele albe

Albul a fost dintotdeauna cea mai utilizata culoare pentru tavane, iar asta nu e deloc o idee rea. Este un aspect curat, simplu, care creeaza, de obicei, un sentiment de lejeritate si care face camera sa para mai inalta. Dar albul nu este singura optiune. Culori luminoase, modele, accesorii, toate sunt optiuni teribile pentru plafoane atunci cand sunt facute in mod corespunzator.

Mitul 2 – Camere mici nu trebuie vopsite in culori inchise

De cate ori ati auzit ca incaperile mici ar trebui sa fie vopsite in culori deschise? Acesta este sfatul cel mai des pentru a crea un sentiment de spatiu in camere mici, dar asta nu inseamna ca este intotdeauna si raspunsul corect. Uneori, camerele mici pot beneficia foarte mult de pe urma culorilor inchise sau indraznete. Nu numai ca pot fi incredibil de confortabile, dar culorile profunde pot fi bogate si dramatice, oferind astfel camerei o prezenta mult mai mare decat s-ar putea altfel.

Mitul 3 – Neutrul este intotdeauna siguranta

Contrar credintei populare, neutrele nu presupun intotdeauna si siguranta. Atunci cand nu sunt folosite in mod corespunzator, culorile neutre pot fi blande si plictisitoare, tot ceea ce este mai rau la o camera. Daca alegeti sa decorati in culori neutre, asigurati-va ca abordati tonul, textura, profunzimea si forma corecte. Daca nu reusiti sa depasiti aceste probleme veti obtine o camera periculos de plictisitoare.

Mitul 4 – Finisajele de lemn trebuie asortate

Undeva de-a lungul timpului, a devenit tot mai populara credinta conform careia finisajele de lemn dintr-o camera ar trebui sa se potriveasca unele cu altele. Acest lucru nu ar putea fi mai departe de adevar. Amestecarea lemnului creeaza un sentiment de profunzime si interes in orice spatiu. Doar asigurati-va ca nuantele se completeaza reciproc. De exemplu, lemnul cu tonuri de rosu nu merge foarte bine cu cel in tonuri de portocaliu. Ca si in cazul oricaror alte elemente decorative, acestea au nevoie de a se completa reciproc.

Mitul 5 – Camerele mici au nevoie de mobilier mic

Una dintre cele mai mari greselipe care oamenii le fac in decorarea camerelor mici este incercarea de a aduna prea multe piese mici de mobilier. In schimb, ar fi mult mai bine sa acceptati limitarile spatiului si sa folositi mai putine piese, dar de marime medie.

Mitul 6 – Bagheta alba

Daca doriti sa agitati putin lucrurile intr-o incapere, vopsiti baghetele altfel decat in alb. Pentru un look cu adevarat sofisticat incercati un negru lucios, iar pentru un aspect tineresc ceva indraznet cum ar fi rosu aprins. Doar asigurati-va ca nuanta complimenteeza culoarea peretelui.

Leave a reply