Mihai Covaliu a declarat investitiile in COSR pentru Jocurile Olimpice din 2021. Cat a costat o medalie pentru Romania

Mihai Covaliu a declarat investitiile in COSR pentru Jocurile Olimpice din 2021. Cat a costat o medalie pentru Romania

Mihai Covaliu este presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman. Acesta a declarat joi, ca diferenta intre ce si-au propus federatiile nationale si ce au realizat in Japonia a fost destul de mare. Tot el, a precizat faptul ca in viitor, Comitatul Olimpic si Sportiv Roman va avea o serie de criterii de accedere in loturile olimpice. Aceste criterii vor aduce bineinteles si minusuri in finantarea lor.

Romania a castigat doar 4 medalii la Jocurile Olimpice din Japonia. Cu o medialie de aur si 3 de argint s-au intors romanii acasa. Daca doriti sa aflati si alte stiri nationale, nstiri.ro va tine la curent! Covaliu a declarat urmatoarele:

“Federatiile si-au propus obiective indraznete, dar fata de ceea ce si-au propus si de ceea ce s-a realizat a fost o diferenta cam mare. Trebuie sa fie un moment al adevarului si federatiile sportive nationale sa inceapa aceasta transformare, aceasta reforma din interior spre exterior. Fiecare dintre noi trebuie sa analizam ce am facut bine si ce nu. Noi la COSR am facut analiza, am vazut ceea ce s-a realizat si in continuare vom lua masurile care se impun.

Lucram cu federatiile, cu Comisia Tehnica Olimpica, pentru sportul de performanta din cadrul COSR. Iar, masura estentiala care se impune daca ar fi sa rezum, este monitorizare in ceea ce priveste activitatea federatiilor si control.

Noi, prin investitiile facute si nu numai, am demonstrat ca suntem un partener de incredere, dar nu am primit acelasi raspuns din partea multor federatii. Ca urmare, am propus noi criterii de accedere in loturile olimpice si aceasta consecinta va trage ineintele si minusuri in ceea ce priveste finantarea loturilor olimpice.”

Dezvaluirile lui Mihai Covaliu au continuat prin relatarea sumelor investite de catre Comitetul Olimpic si Sportiv Roman in pregatirea olimpicilor. COSR a sprijinit in anul 2017 cu 8,8 milioane de lei loturile olimpice de seniori.

In anul 2018, finantarea a avut suma de 21,96 de milioane de lei, in anul 2019 suma a fost de 33,74 milioane si in anul 2020 32,64 de milioane. Finantarea din anul 2021 pana cand au inceput Jocurile Olimpice de la Tokyo, finantarea a fost de 19,54 de milioane, unde misiunea olimpica a costat in jur de 5,5 milioane de lei.

Comitetul Olimpic si Sportiv Roman a investit in calificare si participarea olimpicilor la JO din 2020 o suma de 122,18 milioane de lei. Romania a cucerit 4 medalii, care au costat cate 30,54 de milioane de lei fiecare. Site-ul Nstiri.ro va pune la curent si cu alte informatii din lumea sportului national si international.

In topul medaliilor, tara noastra s-a clasat pe locul 46. Acestea au fost obtinute la dublu vasle feminin – medalia de aur, iar trei medalii de argint au fost dobandite la spada femini, dublu rame masculin si patru rame fara carmaci masculin. Olimpicii tarii noastre s-au intors acasa mandrii de rezultatele obtinute pentru sporturile practicate.

Leave a reply