Lipsa dintilor – efecte asupra sanatatii noastre

Lipsa dintilor – efecte asupra sanatatii noastre

Organismul nostru este un sistem complex care trebuie constant intretinut atat din punct de vedere fizic, cat si psihic printr-o alimentatie sanatoasa, prin confort si relaxare, prin sport si printr-un confort psihic.

Sanatatea bucala este un factor foarte important iar, in lipsa acesteia, pot aparea probleme asupra intregului organism.

Efecte ale lipsei dintilor

Edentatia reprezinta lipsa unuia sau a mai multor dinti si poate aparea la persoane din toate categoriile de varsta. In functie de numarul de dinti afectati, aceasta poate fi partiala sau totala.

Cea partiala apare la anumiti dinti de pe arcada, pe cand cea totala ii afecfeaza pe toti. Cauzele pot fi diverse: boli ale gingiei, carii dentare, cancer oral, o muscatura incorecta, traumatisme in urma carora pierzi unul sau mai multi dinti.

Anodontia reprezinta lipsa unuia sau a mai multor dinti, dar diferenta fata de edentatie o reprezinta cauza si anume neformarea mugurelui dentar. Aceasta poate afecta atat dintii de lapte, cat si cei permanenti.

Atunci cand ai dinti lipsa, primele consecinte care apar sunt imposibilitatea de a mai musca corect din alimente, fapt ce poate afecta articulatiile mandibulare, senzatia de disconfort si uneori de durere, apar dificultati in a pronunta corect cuvintele, pot aparea si tulburari digestive deoarece alimentele nu mai sunt mestecate suficient si multe altele.

Ca si efecte ce apar in timp, trebuie de mentionat faptul ca structura fetei incepe sa se modifice (lucru ce iti poate afecta viata sociala si starea de bine in general), muschii fetei slabesc, ridurile incep sa se accentueze, buzele se subtieaza si se retrag spre interior, fata isi reduce din dimensiunea verticala, iar aspectul per total poate parea imbatranit.

Partea buna este ca pentru toate aceste probleme exista solutii. Iar cea mai intalnita este implantul dentar. Acesta are numeroase beneficii: ofera un aspect natural danturii, ajutand chipul sa revina la forma initiala, poate indeplini cu succes functiile unui dinte natural, stimuland osul sa isi pastreze integritatea si evitand demineralizarea acestuia, iar atata timp cat este pastrata o igiena dentara corect, implanturile pot rezista zeci de ani sau chiar toata viata.

Pentru un serviciu de implant dentar poti apela cu incredere la Dental Premier, clinica dentara din Bucuresti unde beneficiezi de produse de calitate, medici specialisti cu o mare experienta in domeniu, ce te vor ajuta sa iti recapeti zambetul si starea de bine si de confort pe care o aveai inainte.

Leave a reply