Laptopuri si imprimante reconditionate

Laptopuri si imprimante reconditionate

Daca despre laptopurile second hand majoritatea oamenilor detin cateva informatii, ar fi foarte util sa prezentam si aceste tipuri de echipamente care, la fel, pot veni in ajutorul persoanelor care isi doresc si au nevoie de un laptop sau de inchiriere imprimante insa bugetul nu le permite sa le achizitioneze de noi.

Aceste echipamente reconditionate, cunoscute mai mult sub denumirea de laptopuri sau imprimante refurbished, sunt varianta cea mai potrivita pe langa echipamentele second hand, din punct de vedere al calitatii, datorita faptului ca acestea au fost deja folosite iar mai apoi au fost reparate si aduse intr-un stadiu care functioneaza si arata ca si cum ar fi noi.

De cele mai multe ori este vorba de notebook-urile folosite incepand de la cateva zile pana la cateva luni, iar mai tarziu, aflandu-se inca in perioada de garantie, sa fie duse inapoi, de unde urmeaza sa fie verificata fiecare componenta interna iar, in final, laptopul va ajunge sa arate si sa functioneze perfect. Din simplul motiv ca acestea au mai fost folosite, ele se gasesc la un pret mult mai mic, avand de cele mai multe ori eticheta de “resigilate”.

Unul dintre avantajele achizitionarii unui laptop reconditionat consta in calitatea acestuia. In cazul in care laptopul se afla in categoria mentionata mai sus, de cele mai multe ori acesta beneficiaza de ultima tehnologie, spre deosebire de multe din laptopurile second hand; aceste laptopuri sunt mai avantajoase din punct de vedere al calitatii datorita faptului ca le-au fost schimbate piesele defecte sau au fost reparate.

Un alt avantaj ar fi pretul. Desi este putin mai scump decat laptopul second hand, este cu mult mai bun decat acesta, iar diferenta de pret dintre un laptop nou si unul reconditionat este evidenta. De asemenea, un aspect foarte important este faptul ca au fost folosite foarte putin, maxim cateva luni, de aceea caracteristicile lor sunt foarte apropiate cu cele ale laptopurilor noi.

Cateva dezavantaje ale acestor laptopuri trebuie luate in considerare chiar daca numarul lor nu este unul prea mare. Foarte important este sa fim atenti de la cine urmeaza sa cumparam un astfel de laptop. Cel mai indicat este sa cumperi un astfel de laptop, pentru a avea deplina incredere, de la companiile mari care se ocupa cu acestea sau de la anumite magazine online.

De asemenea, este foarte important sa te informezi si cu privire la parerile celorlalti cumparatori. Un alt dezavantaj poate fi posibilitatea aparitiei unor defectiuni. In ciuda faptului ca acest lucru este foarte rar deoarece aceste tipuri de laptopuri, in urma repararii lor, sunt testate cu foarte multa atentie, pot aparea uneori mici erori care sa duca la defectarea anumitor elemente interne, de aceea trebuie sa fim foarte atenti atunci cand cumparam.

Un ultim dezavantaj ar fi specificatiile si detaliile pe care ni le ofera vanzatorii. Este un aspect foarte important pe care unele companii il pot omite in mod intentionat, de aceea noi trebuie sa fim foarte atenti in momentul cumpararii unui astfel de produs.

Leave a reply