La ce sa fii atent cand achizitionezi produse cosmetice bio

La ce sa fii atent cand achizitionezi produse cosmetice bio

A devenit o moda ca produsele cosmetice sa fie de tip bio. O astfel de preferinta o au indeosebi femeile, cele atente la ceea ce achizitioneaza si la produsele cu care isi trateaza tenul si in general pielea. Acestea sunt renumite pentru continutul lor nutritional, avand extracte naturale si nu un mix de parabeni si alte substante chimice.

Pentru ca la un moment dat a explodat pur si simplu aceasta industrie, a inceput sa devina deja cam confuza situatia despre ce trebuie ales pentru a fi sigur ca este vorba de produse cosmetice bio. Iata si ce aspecte pot trada apartenenta la aceasta clasa de cosmetice sau desigur lipsa acesteia:

  • Nu te baza numai pe ceea ce vezi pe eticheta. Unele etichete de astfel de produse au tot felul de exprimari ce duc in eroare. De fapt ce poate face realmente diferente se refera la mentiunea ECOCERT. Aceasta specificatie si sigla totodata asigura consumatorul ca produsul in cauza a fost testat, verificat si ca este aprobat.
  • Produsele bio nu au contraindicatii sau poate ca mai rar unele ingrediente trebuie folosite cu precautie. Insa pot fi folosite si pe pielea delicata a copiilor si nu numai.
  • Produsele cosmetice bio contin de regula extracte de genul: aloe vera, ginko biloba, catina, alge marine.
  • Folosirea in sine este si ea una de mare importanta in a face diferente intre produsele cosmetice bio si celelalte. Asta pentru ca in general cele din a doua categorie nu sunt grase, nu lasa urme de grasime si nici senzatia de piele grasa. Se absorb destul de repede in piele si nu au efect advers. Printre cele mai comune efecte de acest gen se numara inrosirea pielii in zona cu pricina, mancarimi, alergii, eczeme.
  • Termenul de valabilitate este unul redus. Asta inseamna un maximum de 6 luni. Chiar daca in mare parte indicatiile sunt aceleasi – de a metine produsele la rece, departe de umezeala, de temperaturi prea mici sau prea mari – termenul de valabilitate este unul diferit. Produsele cosmetice uzuale pot avea mentiunea de acest gen cu un termen ce ajunge si la 12 luni sau mai mult. Este clar ca pentru asta s-au folosit tot felul de conservanti.

Eficienta produselor bio

Este dovedit faptul ca clasa de cosmetice bio este una net superioara celorlalte. Specialistii mentioneaza in acest sens ca astfel de produse ajuta pielea in a se reface mai repede si a dobandi imunitate cutanata. Molecula acestor tipuri de produse este mai mica si se aseamana cu celula pielii. Astfel, receptorii cutanati vor reactiona mult mai bine la actiunea unor produse de acest gen – bio, iar fenomenul este cunoscut sub denumirea de biocompatibilitate.

Practic, pielea „recunoaste” ce ii este de folos, ce ii este util si rectioneaza intocmai. Mecanismul este unul natural si  ne demonstreaza inca o data ca nu ar trebui sa hranim pielea cu ceea ce nu am putea consuma, adica cu substante chimice. Puterea naturii ar trebui sa fie vazuta ca un aliat in misiunea de ingrijire.

Leave a reply