Din ce in ce mai des intalnite sunt cazurile in care familiile greu incercate din tara noastra isi indreapta atentia spre un crematoriu in Romania 2019 pentru a-si incinera decedatii.
Ei bine, dat fiind faptul ca fenomenul de incinerare umana este din ce in ce mai des intalnit si in Romania, la fel ca in alte tari, in cele ce urmeaza vom vedea care sunt cele mai frecvente intrebari in ceea ce priveste procesul de incinerare a trupurilor neinsufletite.
Din ce este obtinuta cenusa umana?
Cuvantul “cenusa” nu este o descriere exacta. Cursul, materia asemanatoare nisipului, pe care o primiti dupa incinerare, este restul scheletului uman. Oasele sunt compuse din fosfati de calciu si carbonati, ceea ce face ca oasele sa devina puternice si sa nu fie descompuse usor de caldura intensa a camerei.
Desi toate tesuturile organice ale organismului sunt eradicate de caldura si fluidele se evapora, unele dintre fragmentele osoase sufera. Cenusa pe care o primiti este de fapt o substanta osoasa care a fost impamantata de un cremulator.
Cata cenusa exista dupa incinerare?
Multi oameni sunt surprinsi de cantitatea de cenusa pe care o primesc. Cremainele unui adult adult cantaresc aproximativ cinci kilograme.
Oasele noastre devin in mod natural mai putin dense pe masura ce imbatranim. Varsta persoanei, dimensiunea si densitatea osoasa pot determina, de asemenea, cantitatea de cenusa.
Este o inmormantare mai scumpa decat incinerarea?
In majoritatea cazurilor, da. Alegerea incinerarii sau ingroparii este una dintre primele decizii pe care trebuie sa le luati atunci cand pierdeti pe cel iubit. Cu exceptia cazului in care sunt alese optiuni suplimentare care sporesc costurile, ingroparea este de obicei mult mai scumpa.
Este necesar un sicriu pentru incinerare?
Costul unui sicriu este cea mai mare cheltuiala cu inmormantare in majoritatea cazurilor. Un sicriu nu este necesar cu incinerare.
Sunt necesare alte accesorii pentru incinerare?
Daca nu exista vizionare, nu este nevoie de imbalsamare sau de costurile cosmetice. In plus, casa funerara si personalul nu sunt necesare, ceea ce este, de obicei, una dintre cele mai mari cheltuieli.
Este cenusa umana periculoasa pentru sanatate?
Nu prezinta pericole pentru sanatate, insa exista cateva prevederi care ar trebui luate in considerare in ceea ce priveste imprastierea cenusii.
Ca si in cazul ingrasamintelor, cenusa care este imprastiata pe sol intr-o zona condensata poate arde iarba si plantele. Pentru a se asigura ca acest lucru nu se intampla, acestea ar trebui sa fie raspandite pe o suprafata mai mare. In unele zone, se recomanda ca resturile incinerate sa nu fie imprastiate intr-o zona cu un ecosistem delicat, cum ar fi varfurile de munte.
Poate familia sa fie martorul incinerarii?
In majoritatea crematoriilor, familiei i se permite sa asiste la procedura. O camera separata de vizionare cu o fereastra in zona camerei este in mod normal prezenta. In unele locatii poate exista o taxa, dar este de obicei minima.
Ei bine, in mare parte acestea sunt cateva dintre cele mai frecvente intrebari si curiozitati pe care le au oamenii in ceea ce priveste procedura de incinerare umana.