Inca stam sub semnul regulilor Covid – ce se intampla in Botosani, conform Botosaneanul.ro

Inca stam sub semnul regulilor Covid – ce se intampla in Botosani, conform Botosaneanul.ro

Perioada critica de pandemie se pare ca a trecut sau cel putin acum restrictiile sunt ceva mai relaxate. Insa raman in vigoare regulile ce tin de carantinare spre exemplu, in unele cazuri si unele conditii, pentru cei care vin in tara. Aflam din stirile la zi postate in ziarul online Botosaneanul.ro cum sta treaba in Botosani cu privire la aceste situatii.

Unii s-au relaxat prea mult si au primit amenda 

Conform Botosaneanul exista numeroase cazuri ale celor care au incalcat carantinarea. Asta s-a intamplat inca o data, recent, cand organele competente s-au dus sa verifice pe cel carantinat la domiciliu si au aflat de la fratele acestuia ca… a iesit la plimbare. Politia l-a amendat usturator pe cel in cauza, cu suma de 1.000 de lei.

Astfel de cazuri nu sunt unice. Chiar si in perioada in care Botosaniul a fost la un pas de carantina, din cauza unui numar mare de imbolnaviri raportate, cei care veneau in tara si trebuiau sa stea in carantina incalcau regulile. Devenisera stiri de-a rasu` plansu` cand vecinii erau cei care raportau persoanele care incalcau carantina.

Care este rata de infectari

Cu toata controversa in ceea ce priveste vaccinarea totusi un numar destul de mare a ales sa se vaccineze. Conform www.botosaneanul.ro in ultima perioada rata de infectare este foarte scazuta si se mentine astfel. La ultimele raportari a existat un singur caz raportat. Rata de infectare in judetul Botosani este de sub 0,10.

Ce mai citim din Botosaneanul

Asa cum si numele ii spune, in mod evident ziarul online se axeaza pe noutatile din acest judet. Sunt stiri pe care orice locuitor din zona le-ar scana, din nevoia si dorinta de a fi la curent cu tot ce se intampla. De aici aflam despre ce mai fac primarii si ce fel de proiecte sunt in derulare, despre ce face populatia de rand, cazuri care socheaza opinia publica.

Incepe Evaluarea Nationala si exista deja cerere pentru a sustine acest examen in conditii speciale. Despre cate amenzi a mai dat politia si unde prin Botosani unii se plimba ca si cand ar avea racheta, viteza excesiva se lasa cu amenzi usturatoare, despre razii, licitatii, investigatii si reportaje complexe, acest ziar online ne tine la curent cu toate.

Urmariti si pagina de Facebook si fiti mereu la curent cu ce se mai scrie despre ce se mai intampla in Botosani.

Contact:

redactie@martorincomod.ro.

Leave a reply