Fii la curent cu ultimele stiri Bitcoin, pentru tranzactii reusite

Fii la curent cu ultimele stiri Bitcoin, pentru tranzactii reusite

Informatiile despre Bitcoin au devenit astazi din ce in ce mai cautate, pe fondul dorintei oamenilor de a-si plasa economiile sau de a face tranzactii in alte valute decat in cele traditionale. Totul a avut la baza avalansa de stiri bitcoin la care am asistat la finele anului trecut, cand moneda virtuala vedeta a acestui segment a atins niste cotatii incredibile.

Practic, in doar cateva zile, valoarea acestei monede practic a explodat, ajungand sa e tranzactioneze si la 18.000 de dolari pentru o singura unitate. Aceasta in conditiile in care la infiintarea ei, cu mai putin de zece ani in urma, Bitcoin era cotat cu 0,33 dolari.

Practic, valoarea acestei monede a crescut de zeci de mii de ori in toata aceasta perioada, culminand cu anul trecut, cand aceasta si-a multiplicat valoarea pe piata de cateva sute de ori.

Explicatiile nu trebuie cautate decat tot in mediul social si politic, prin are se anunta un iminent soc financiar, chiar daca de mai mica amploare decat criza economica mondiala din anii 2007-2008.

Fa tranzactii sigure beneficiind de stiri Bitcoin

Prin urmare, oameni si investitorii se gandesc serios atunci cand au in fata un fenomen financiar precum Bircoin. Ipoteza unui plasament financiar cu un randament de peste o sută de ori față de valoarea inițială este un motiv suficient de puternic pentru  cauta stiri Bitcoin sau despre orice alta monede virtuala.

Acesta este motivul pentru care pe piata au aparut site-uri de stiri privind evolutia monedelor virtuale, precum criptomonitor.ro. Aici poti afla amanunte la zi despre evolutia Bitcoin, dar si a altor monede virtuale, precum Ethereum sau Monero.

Modul de functionare al criptomonedelor este unul relativ simplu, in sensul in care ele nu opereaza cu bani reali, ci sunt doar niste conturi intr-un server. In fapt, nu sunt chiar niste conturi, ci urme ale tranzactiilor, tocmai in ideea in care detinatorii de Bitcoin doresc sa ramana anonimi si, de ce nu, sa nu plateasca statului niste bani in plus reprezentand taxe si impozite.

Dincolo de confidentialitate insa, ai nevie de informatii precise atunci cand doresti sa efectuezi o tranzactie in monede virtuale. Cu putin efort, orticine poate face acest lucru, cata vreme are acces permanent la informatii din aceasta zona.

In fond, acesta este si scopul pentru care au fost create monedele virtuale, de a pastra caracterul secret al tranzactiilor, iar acestea sa se desfasoare intr-un mediu sigur, ferit de atacurile piratilor cibernetici, dar si de ochiul vigilent al sistemului bancar si al Fiscului.

Cum a evoluat Bitcoin

Dincolo de aspectele de ordin tehnic, ar trebui sa aruncam o privire scurta asupra monedei etalon pentru ceea ce inseamna criptomonedele din ziua de astazi.

Practic, moneda infiintata in 2009 a ajuns astazi pe buzele tuturor internautilor, in conditiile in care cu ajutorul ei poti face achizitii de pe piata libera, in orice cantitate si din ce categorie de produse doresti.

Din acest punct de vedere, aparitia bancomatelor Bitcoin nu a facut decat sa creasca popularitatea si adresabilitatea acestei monede, careia analisti ii prevad o evolutie interesanta si in 2018.

Leave a reply