Philippe Guilet a creat in 2012 o colectie inspirata de imbracamintea traditionala romaneasca. De aici tot mai multe persoane din intreaga lume au ales sa cumpere si sa poarte elemente populare romanesti. Pe cele mai frumoase le gasesti la rochii maxi Iiana.
In continuare vom discuta despre ceea ce ii fascineaza pe straini la Romania, pe langa portul popular atat de indragit.
Muzeele din Bucuresti, care prezinta viata si traditiile care au fost transmise pana in prezent in zonele rurale – muzeul satului si Muzeul Taranului Roman – Romania ofera amintiri de neobisnuite, care fac cadouri frumoase pentru familie si prietenii.
O vizita la librarie Carturesti Magheru ofera iubitorilor de suveniruri locul de unde pot alege o carte romaneasca, dar, de asemenea, si un borcan de gem, un vin local sau albume de fotografie din Bucuresti sau orice alta regiune din Romania. Colectionari de imagini din Romania vor fi incantati sa viziteze libraria Humanitas Kretzulescu.
Galeriile de arta din Bucuresti pot fi o cale alternativa pentru iubitorii de arta care cauta un suvenir unic, in timp ce pasionatii de vinuri pot vizita cramele.
In cele din urma, se pot cauta suveniruri din Romania in mici magazine specializate, care ofera cadouri, obiecte traditionale din lemn, materiale textile sau ceramica. Cele mai populare sunt in centrul istoric, de la Calea Victoriei, via Strada Franceza pana la Unirea Shopping Center.
Sansele de a face o fotografie in apropierea unei destinatii turistice care sa nu fi fost descoperita sunt minime in Romania . Nu pentru ca nu ar fi lucruri interesante de vazut in Romania; dimpotriva, exista multe atractii care nu au fost inca popularizate, de la padurea virgina si orasele medievale pana la bisericile fortificate.
Unul dintre cele mai cunoscute proverbe din Romania spune ca “romanul este fratele padurii”, subliniind astfel relatia puternica dintre om si natura, care a ramas aceeasi de mii de ani. Romania este acum locuinta celui mai mare numar de mamifere mari din Europa (ursi, lupi, ras), dar si cu ariile naturale protejate mari, cea mai cunoscuta fiind Delta Dunarii, unica in lume pentru diversitatea sa.
Uneori traim momente de neuitat, unde un gest liber, venind din inima, va poate infrumuseta toata ziua. Ospitalitatea nu vine atat de la personalul angajat, ci mai degraba de la locuitori: daca v-ati ratacit sau nu puteti gasi un restaurant in apropiere, nu este exclus ca va invita in casa sa va ofere o masa fierbinte sau o bautura traditionala.
Desi multi oameni plaseaza Romania in Europa de Est, din punct de vedere geografic, este situata in centrul continentului, la doar cateva ore de orice capitala europeana: trei ore de la Londra, doua ore de la Paris , la o ora de la Viena sau Berlin.
Desi Romania este membra a Uniunii Europene, preturile sunt calculate in lei in moneda locala, ceea ce face totul mai ieftin. Preturile pentru un bilet la muzeu variaza intre 1,5 euro si 15 euro, inclusiv taxele video si serviciile de asistenta turistica.
Un pranz specific local intr-un restaurant din centrul orasului costa cel mult 6 euro, iar pentru buget, varianta de fast-food nu poate depasi trei euro. O bere locala costa 1 euro pe terase si un pahar de vin in jurul valorii de 1,5 euro.