De ce Litecoin urmareste Bitcoin indeaproape?

De ce Litecoin urmareste Bitcoin indeaproape?

Lansat in anul 2011, Litecoin este o criptomoneda alternativa bazata pe modelul Bitcoin. Litecoin a fost creat de un absolvent MIT si fost inginer Google pe nume Charlie Lee.

Litecoin se bazeaza pe o retea de plata globala open source care nu este controlata de nicio autoritate centrala. Litecoin difera de Bitcoins in aspecte precum rata de generare mai rapida a blocurilor si utilizarea scrypt-ului ca dovada a schemei de lucru.

Fondatorul Litecoin, Charlie Lee, se refera adesea la criptocurrency drept „argintul pentru aurul Bitcoin”. In afara de partajarea acelorasi coduri de baza, ambele criptomonede prezinta de asemenea mai ales miscari de pret similare pe pietele criptomonedelor, in crestere si in scadere in tandem.

De asemenea, se completeaza reciproc. Mandatul initial al Bitcoin a fost sa devina un mediu pentru tranzactiile zilnice. Dar problemele de scalare au impiedicat-o sa indeplineasca acel rol.

Intre timp, Litecoin a ridicat mantaua si a incorporat tehnologiile de scalare in ecosistemul sau pentru a permite platile digitale pe platforma sa. In 2017, Litecoin a avut dupa cum au numit analistii, un an fenomenal.

Asemanarea dintre cele doua criptomonede care pot fi tranzactionate pe www.bitmahavi.com, poate parea neplacuta pentru observatori, mai ales ca ecosistemul de criptocurrenta este premis pe o diversitate de aplicatii. Dar s-a produs in mare parte datorita unei decizii constiente a lui Lee de a urmari pe Litecoin pe bitcoin. Intr-un interviu recent, el a explicat motivul pentru apelul sau.

De ce Litecoin urmeaza Bitcoin?

Lee a inceput bitcoin, deoarece stia ca taxele de tranzactie egale pe bitcoin se vor dovedi a fi problematice pentru transferul sumelor mici, dar si mari. „Daca bitcoin este axat pe mutarea sumelor mari de bani, atunci taxele vor fi mari si securitatea va fi ridicata.

Litecoin poate actiona ca un compliment. Poate fi folosit pentru sume mai mici de bani si poate avea comisioane mai mici”, a explicat el. Anul acesta, Fundatia Litecoin, nonprofit asociata cu Litecoin, a achizitionat 9,9% din banca WEG din Germania, deschizand usa ca criptomoneda sa devina o parte a activitatii bancare mainstream.

Bitcoin este criptomoneda-mama pentru majoritatea criptomonedelor in ziua de azi, ceea ce inseamna ca si-au reconstituit codul pentru a se potrivi cu scopurile lor. Dar Lee a adoptat o abordare indepartata a codului initial al bitcoinului in timp ce dezvolta Litecoin. In schimb, a imbunatatit codul original al bitcoinului cu noi functii si functionalitati.

De exemplu, Litecoin are o dimensiune mai mare a blocului si proceseaza tranzactiile mult mai rapid in comparatie cu bitcoin. Lee a spus ca are incredere in bitcoin, iar codul sau este structurat intr-o asemenea maniera pentru un motiv.

„Am vazut ca o multime de monede schimba unele lucruri in jur si apoi sunt tocate sau au ceva explodat in fata lor, pur si simplu pentru ca nu si-au dat seama ca lucrul pe care l-au schimbat a fost acolo pentru un motiv”, a spus el.

Care sunt dezavantajele abordarii lui Lee?

Exista doua dezavantaje principale ale tacticii lui Lee.

Primul dintre ele este ca, cu exceptia a doua exceptii, pretul Litecoin a imitat ​​in cea mai mare parte pe cel al traiectoriei preturilor bitcoinului.

Inseamna, de asemenea ca Litecoin nu este la fel de atragator pentru investitori ca bitcoin, deoarece nu este suficient de diferentiat de criptomoneda initiala. Nu este surprinzator, evaluarea litecoin este minuscula (3 miliarde de dolari) in comparatie cu bitcoin (115 miliarde de dolari), in timpul scrierii acestui articol.

Al doilea este un transfer de vulnerabilitati ale bitcoinului catre descendenta sa. In interviu, Lee a spus ca in prezent este ingrijorat de o eroare bitcoin care are potentialul de a prabusi nodurile din reteaua sa si de a le distruge valoarea. Litecoin va fi afectat direct de un astfel de accident, deoarece impartaseste codul si copiaza evolutia preturilor bitcoinului.

Investitia in criptocurrente si alte oferte initiale de monede („ICO”) este extrem de riscanta si speculativa, asa ca fiecare persoana care doreste isi poate indrepta atentia spre www.bitmahavi.com pentru a tranzactiona bitcoin sau litecoin.

Intrucat situatia fiecarui individ este unica, trebuie consultat intotdeauna un profesionist calificat inainte de a lua decizii financiare, pentru ca investitia in criptomonede fara a avea minime cunostinte, va poate face sa pierdeti multi bani.

Leave a reply