De ce evita unii oameni implantul dentar

De ce evita unii oameni implantul dentar

A alege operatiunea de efectuare a unui implant dentar Iasi poate sa fie printre cele mai sigure, bune si estetice solutii pentru a inlocui dintele ori dintii lipsa cauzati de un accident la locul de munca. Insa, cu toate ca este printre cele mai avantajoase solutii in ceea ce priveste inlocuirea unui dintre lipsa, multi oameni ezita in acest sens datorita preturilor relativ mai ridicate, insa acestia nu inteleg de ce anume pretul este mai ridicat si ce lucruri influenteaza acest lucru.

Asadar, in acest articol va vom oferi cateva dintre cele mai importante criterii si factori care au un efect semnificativ asupra pretului unui implant dentar, astfel incat data viitoare cand mai apelati la un medic stomatolog specializat pe implantologie din Iasi sa nu va mirati cand va cere o anumita suma de bani in schimbul interventiei realizate.

Unul dintre acesti factori despre care scriam mai sus este materialul folosit de catre medicul stomatolog, iar acest lucru nu difera in functie de cabinetul sau clinica stomatologica din Iasi la care apelati. Cele mai calitative materiale utilizate in confectionarea unui implant dentar sunt titaniul si zirconiul, si impreuna cu aceasta calitate vine si un pret mai ridicat, insa acest lucru nu trebuie sa va sperie, intrucat puteti sa apelati la materiale mai slab calitative dar care insa se potrivesc mai bine bugetului dumneavoatra.

Alt lucru care influenteaza decisiv pretul efectuarii unei interventii de implant dentar este si brandul de implant dentar folosit, intrucat fiecare brand are propriul sau tip de implant dentar si propriile dispozitive si aparaturi necesare pentru a le putea folosi cu succes, iar unele branduri vor fi intotdeauna mai pretentioase decat altele, deci implicit vor necesita din partea bugetului dumneavoastra o suma mai mare. Tarile care comercializeaza implanturile dentare sunt foarte diverse, de la cele din apropierea noastra din Europa, cum ar fi Germania sau Elvetia, pana la cele din continentul alaturat, Asia, cum ar fi Coreea de Sud.

Alt factor care poate sa creasca pretul necesar pentru o interventie de tip implant dentar este legat de catre radiografiile ori CT care sunt realizate pentru a putea lua o amprenta a gingiilor din zona dintilor sau a dintelui care lipsesc/ lipseste. Alt lucru care depinde mai degraba direct de catre client si nu de catre medicul stomatolog este atentia si grija oferita dintilor, iar aici ne referim la igiena orala, sau conditia fizica a clientului, deoarece o igiena orala precara si o conditie fizica mai saraca vor necesita costuri mai mari pentru a putea realiza o procedura de implant dentar cu succes.

In concluzie, indiferent de cabinetul stomatologic din Iasi ori de clinica la care apelati, acum stiti o mica parte din factorii care influenteaza direct pretul unui implant dentar si puteti sa va alegeti medicul stomatologic mai cu atentie si astfel sa fie pe buzunarul dumneavoastra.

Leave a reply