De ce este indicat sa alegem tamplaria PVC de buna calitate

De ce este indicat sa alegem tamplaria PVC de buna calitate

O fereastra construita corect are rolul de a impiedica trecerea aerului si a apei din exterior in interior. Curentii de aer sunt daunatori sanatatii, asa ca ferestrele asigura hidroizolarea incaperii in cele mai bune conditii. Etanseitatea la apa va arata cat de capabila este tamplaria sa impiedice patrunderea apei in interior, in conditii meteo neprielnice. Un lucru foarte important de care trebuie sa tineti cont neaparat este durabilitatea tamplariei PVC. Cu siguranta veti scoate din buzunar mai mult decat in mod obisnuit, iar ideal ar fi sa alegeti materialul de cea mai buna calitate. Asortati tamplaria cu fatada si veti avea un rezultat spectaculos. Tineti cont si de faptul ca aluminiul vopsit isi pastreaza cel mai bine culoarea, in cazul in care alegeti acest material.

Din pacate, PVC-ul nu rezista atat de bine in timp, deoarece razele UV il deterioreaza odata cu trecerea timpului si ii schimba culoarea. Tamplaria se alege in functie de locul unde aceasta se va monta. In cazul in care vorbim de usi exterioare, o solutie potrivita ar fi alegerea unei tamplarii din aluminiu. Mai putin indicate sunt usile din PVC, avand in vedere ca acest material este sensibil la actiunea razelor ultraviolete. Totusi, PVC-ul are o greutate destul de mare, iar acest lucru va avea repercursiuni atat asupra formei usii cat si asupra functionarii feroneriei. Din pacate, PVC-ul se zgarie foarte usor. Aluminiul este si el un material extrem de utilizat in ultima vreme, fiind o alternative la tamplaria traditionala din lemn. Acest material se foloseste insa in cazurile constructiilor de dimensiuni mai mari decat cele obisnuite.

PVC-ul inlocuieste materialele clasice

Tot mai multi romani au inceput sa foloseasca ca si materiale de constructie PVC-ul. Acesta inlocuieste cu success materialele clasice avand in vedere ca se prelucreaza usor, este rezistent , dar si ieftin, ceea ce-l face foarte potrivit pentru confectionarea profilelor PVC. Tamplaria PVC ofera o calitate crescuta in materie de izolare termica si fonica, acestea fiind de o calitate foarte inalta. Este cel mai eficient material in ceea ce priveste izolarea. Si raportul pret-calitate este unul foarte bun, profilele din PVC fiind rezistente la actiunea mediului. Se intretin foarte usor si pot fi comandate in diferite culori. Nu va ramane de facut decat sa alegeti culoarea care se potriveste. Exista insa si dezavantaje in ceea ce priveste tamplaria PVC. Are o rezistenta mica la socurile mecanice, iar in cazul in care se foloseste feronerie de calitate slaba, rezultatele vor fi pe masura alegerii voastre. De aceea, indiferent de costurile pe care acest tip de tamplarie le implica, alegeti materiale de cea mai buna calitate pentru a nu avea probleme mai tarziu. Totul sta in alegerea potrivita care tine de dumneavoastra. Alegeti calitatea in detrimetul banilor.

Leave a reply