Cum se realizeaza o mapa de prezentare

Cum se realizeaza o mapa de prezentare

O mapa de prezentare are un rol determinant pentru cei care lucreaza in vanzari si nu numai. Aceasta ajuta la promovarea imaginii unei companii sau firme, indiferent de numarul angajatilor. Pana la urma, orice manager doreste sa isi promoveze firma sau afacerea si sa atraga noi clienti. Mapa de prezentare este foarte importanta in cadrul conferintelor, expozitiilor, targurilor sau in cadrul evenimentelor special ce au loc in cadrul companiei.

De aceea, aceasta trebuie sa aiba un aspect deosebit, placut, dar si profesionist. Fiind foarte practice, acestea pot transmite informatii despre compania utilizatorului si poate fi obiectul principal de marketing pentru cei care se ocupa de promovare.

Mapele de prezentare reprezinta si un instrument de lucru cu clientii si pot fi utilizate in diferite situatii. Intr-o astfel de mapa se pot afla documente ale firmei, cum ar fi avize, facuri sau pliante promotionale si pot fi adunate intr-una personalizata. Totodata, o astfel de mapa poate contine diferite documente care pot fi inmanate celor care participa la un curs ori la diverse simpozioane si prezentari.

Mapa de prezentare trebuie sa contina diferite produse care sa se afle obligatoriu in fise separate, deoarece acest lucru le permite inmanarea catre client doar a acelor produse de care respectivul client este interesat. In felul acesta, cei care se ocupa de marketing nu vor mai fi nevoiti sa tipareasca in tiraj mare un catalog complet, deoarece asta implica costuri mai mari.

Incercati sa fiti eficienti si sa trimiteti clientului doar mapa cu documentele ce il intereseaza. Nu uitati ca mapa de prezentare trebuie sa contina numele firmei, datele de contact, adresa, dar si un logo. Mai puteti pune si un CD cu prezentarea firmei. Chiar daca sunt detalii, acestea fac diferenta.

La ce ajuta o mapa de prezentare

Mapa de prezentare are rolul de a crea o impresie buna potentialului client si are rolul de a “vorbi” in locul dumneavoastra despre compania din care faceti parte, ceea ce este un mare plus si un avantaj extrem de important si de care trebuie sa tineti cont. Interiorul mapei este foarte important, asa ca trebuie sa aveti grija ca totul sa fie organizat pana in cele mai mici detalii.

In cazul in care totul va fi dezorganizat, clientul se va pierde. Buzunarul atasat mapei de prezentare are un rol important ajutand la sustinerea documentelor. Mapa cuprinde diverse finisaje, de la folierea care poate fi lucioasa sau mata si pana la lacuirea selectiva cu scris reliefat. Cele mai bune mape sunt din hartie de la 200g/m2 la 330g/m2.

Mapa de prezentare poate fi tiparita atat in exterior cat si in interior, iar pe buzunarele interioare se poate aplica banda dublu adeziva. Mapele de prezentare pot fi realizate si la cererea clientului, insa acesta poate sa tina cont si de sfaturile de la specialistii in domeniu pentru ca totul sa iasa ca la carte si clientul sa fie multumit.

Leave a reply