Cum se obtine PVC-ul si ce avantaje iti aduce acesta pentru locuinta ta?

Cum se obtine PVC-ul si ce avantaje iti aduce acesta pentru locuinta ta?

PVC-ul este un material foarte răspândit în ceea ce priveşte utilizarea sa la fabricarea materialelor de construcţii şi amenajare a edificiilor locative. PVC-ul este al doilea cel mai folosit tip de plastic din mindial. Ferestrele şi uşile fabricate din PVC se deosebesc prin rezistență crescută și protecție termică și fonică garantată.

QFenster oferă o gamă largă de ferestre din PVC de la firme care s-au făcut cunoscute prin calitate şi performanţă, precum: Salamander, Koemmerling, Rehau, Veka, Cortizo. Dacă aveți nevoie de termopane în Cluj, QFenster este partenerul de încredere care vă oferă o gamă diversă de produse pentru a găsi soluția optimă.

Dar cum a apărut PVC-ul şi ce semnifică?

Policlorura de vinil, cunoscută de noi precum PVC este o substanţă ce face parte din categoria materialelor termoplastice cu structură amorfă. Aceasta se obţine prin polimerizarea monomerelor de clorură de vinil.

Atunci când a fost pentru prima dată descoperită, se întâmpla în anul 1835, în laboratorul  profesorului „Justus von Liebig” din Gießen, când chimistul francez Henri Victor Regnault a descoperit în mod accidental că clorura de vinil se polimerizează sub acţiunea razelor solare. Rezultatul acestui proces a fost o pulbere albă.

Sintetizarea policlorurii de vinil a avut loc în anul 1912. Acetilena si acidul clorhidric erau substantele din care a fost sintetizat.

PVC-ul industrial reprezinta un amestec de 57% de sare si 43% petrol, substante care trec prin reactii multiple, reactii de polimerizare in lant pana a obtine produsul final.

Ce tipuri de PVC exista?

Actualmente se cunosc trei tipuri de PVC: rigid, suplu, plastifiat.

PVC-ul rigid  este mai lunecos si lucios, motiv din care este utilizat pentru fabricarea tuburilor, plafoanelor, cardurilor bancare.

PVC-ul suplu este folosit la fabricarea clestilor, manere, impermeabilelor, perdelelor de dus, cat si altor instrumente uzuale.

Iar PVC-ul plastifiat, considerat cel mai putin ecologic, este utilizat la fabricarea jucariilor pentru copii, a discurilor de vinil,  a marcajelor publicitare, cat si in domeniul articolelor de incaltaminte.

Care sunt avantajele PVC-ului ca material utilizat pentru ferestre, usi?

Produsele din PVC va protejeaza intr-un mod mai eficient locuinta, intrucat PVC-ul are un coeficient de izolare mai ridicat fata de aluminiu sau alte materiale. Astfel, daca doriti sa va protejati casa sau biroul de factorii externi mai sigur, alegeti ferestrele si usile PVC.

Un alt avantaj al PVC-ului este caracterul sau ecologic, acesta putand fi reciclat si reutilizat. Acest fapt ducand la o mai buna conservare si protectie a mediului inconjurator.

Alte avantaje ale PVC-ului este rezistenta sa. Acesta este rezistent la foc, apa, raze ultraviolete, substante chimice acide, nu si la solventi insa.

PVC-ul este unul din materialele de contructie gasit recent in comparatie cu altele, dar care gratie proprietatilor sale si pretului scazut a cucerit acest domeniu. Ferestrele si usile din PVC au modelele diverse și adaptabile la orice idei si design al casei dumneavostra. Puteti foarte usor sa alegeti termopanele de care aveti nevoie la QFenster.

Leave a reply