Cum sa gestionezi ca la carte o operatiune exchange de crypto

Cum sa gestionezi ca la carte o operatiune exchange de crypto

Atunci cand ne gandim la o tranzactie financiara, lucrurile in mintea multora dintre noi sunt destul de simple. Cel putin in cazul cardurilor de debit sau al comertului electronic, avem de trecut cateva date de pe card, eventual primim un SMS pentru validarea tranzactiei, iar aceasta este realizata. Daca la prima vedere pare simplu, ganditi-va ca astazi exista ceva si mai simplu de atat.

Este vorba despre tranzactiile in monede virtuale, care au ajuns astazi sa reprezinte una dintre preocuparile multora dintre noi. Acest lucru nu trebuie sa reprezinte o mirare, cata vreme nume precum Bitcoin sau Ethereum sunt astazi pe buzele tuturor, dupa cresterile spectaculoase pe care le-au inregistrat in anii din urma. Cu toate acestea, exista insa si numerosi sceptici, care nu vad in ranzactiile cu Bitcoin un viitor sau, cel putin, un exemplu demn de urmat.

Pro si contra monedelor virtuale

Astfel, daca in unele medii se vorbeste deja despre o viitoare inlocuire a sistemului bancar traditional cu cel in moneda virtuala, cei mai sceptici spun ca, dimpotriva, am putea asista la spargerea acestei bule financiare. Mai mult, exista si teorii ale conspiratiei, potrivit carora moneda Bitcoin si restul monedelor virtuale au fost create special pentru a destabiliza sistemul monetar international care, intre noi fie vorba este unul pe cat de scump ca si costuri de intretinere, pe atat de impovarator pentru buzhnarul nostru.

Astfel, daca la orice tranzactie bancara stii ca va trebui sa platesti un comision, acest lucru nu se intampla in cazul Bitcoin. Astfel, Bitcoin si tanzactiile in aceasta moneda sunt gratuite sau, cel putin asta ne anunta creatorii acestui miracol financiar.

Creeaza-ti in portofel virtual

In cazul in care te-ai hotarat totusi sa efectuezi un exchange de crypto, unul dintre primii pasi pe care ii ai de facut este sa iti creezi un portofel virtual. Acesta sa nu va inchipuiti ca este un portofel clasic, in care cineva isi tine economiile sau banii de cumparaturi. Un portofel virtual functioneaza ca un cont, cu parola de acces, in care sunt depozitate toate informatiile despre moneda ta virtuala.

Nu este un cont de card si nici o tranzactie efectuata de obicei pe calculator, prin folosirea unui user si a unei parole. Un portofel virtual poate fi accesat cu o cheie privata, in vreme ce tranzactiile tale pot fi controlate prin intermediul unei chei publice.

Cu ajutorul acestora, oricine poate intra  si verifica numarul de monede tranzactionate intr-o retea. Pe de alta parte, un exchange de crypto virtual are imensul avantaj ca aceste monede nu pot fi verificate de nimeni in afara de tine. De asemenea, nimeni nu poate face tranzactii in locul tau. Singura ta preocupare trebuie sa fie insa urmarirea cotatiilor zilnice si urmarirea profitului, in cazul in care acesta se intrezareste.

Leave a reply