Cum ne protejam locuintele, cat mai eficient?

Cum ne protejam locuintele, cat mai eficient?

Un rol tot mai important in viata noastra de zi cu zi il are sistemul de alarma antiefractie. Acest lucru se datoreaza evident si problemelor tot mai mari intalnite in societate de astazi, legate de rata ridicata a infractionalitatii.

Un studiu recent a demonstrat faptul ca hotii sunt mult mai atrasi de casele si cladirile care nu sunt supravegheate cu sisteme video sau cu sisteme de alarma antiefractie, acestea fiind mult mai des tinta unor spargeri.

De cele mai multe ori, romanii isi cumpara astfel de sisteme imediat ce au aflat ca vecinii au fost calcati de hoti, ca li s-au furat bunurile personale sau ca i-au ranit intr-un fel si ca politia inca nu a descoperit faptasii. Normal ca un sistem de securitate este perfect pentru a intimida orice posibil infractor!

Sistemele de alarma antiefractie sunt destul de populare in zilele noastre, chiar daca la inceputul aparitiei lor si-au facut timid debutul, mai ales datorita preturilor destul de piperate, pe care nu si le permitea oricine.

Astazi insa, exista astfel de sisteme pentru bugetul oricarui cetatean, tot ce trebuie sa faca acesta este sa se informeze cu privire la caracteristicile tehnice ale acestor produse si sa si le cumpere dintr-un magazin serios, profesionist.

Din ce este alcatuit un sistem de alarma antiefractie?

Un astfel de sistem este format din diferite componente electronice, conectate intre ele, al caror scop clar este de a detecta si semnala prezenta unor persoane nedorite sau a unor evenimente iesite din comun.El poate fi instalat oriunde ne dorim: in locuintele personale, in spatiile comerciale, in spatiile industriale.

Cu toate ca multa lume considera ca acest sistem poate fi folosit doar impotriva infractorilor sau a patrunderii in cladire a unor persoane necunoscute, el poate oferi si detectie in caz de incendiu, de prezenta a gazului metan, a monoxidului de carbon si chiar de inundatie.

Un sistem de alarma antiefractie este format din urmatoarele componente:

1. Centrala de alarma, unitatea centrala sau creierul intregului sistem va fi montata intr-o cutie metalica pentru a fi protejata, intr-un loc ferit, ea avand rolul de a interpreta semnalele pe care le trimit catre ea senzorii, dar si de a urmari starile de armare sau dezarmare, de a semnala alarme sau diverse alte probleme;

2. Unul sau mai multi senzori pentru detectarea de evenimente fiecare are o anumita responsabilitate care este legata de o anumita sarcina;

3. Un dispozitiv de semnalizare a evenimentului care alarmeaza ocupantii locatiei, dar si persoanele din jur ca are loc o spargere, in aceleasi timp putand induce frica unor posibili intrusi;

4. Componente auxiliare acumulatori de rezerva, suporti, modalitati de prindere, tablouri metalice, sirene suplimentare, tastaturi suplimentare.

Ce fel de senzori exista?

Pentru ca este foarte important sa stim exact ce fel de tehnologie ne dorim pentru a ne proteja casa de toate evenimentele mentionate mai sus, este bine sa luam in calcul toate detaliile atunci cand ne cumparam un sistem de alarma antiefractie.

Senzorii pe care ii vom avea in vedere sunt:

Detector pasiv infrarosu, foarte popular si cu un pret de achizitie destul de mic, reuseste sa sesizeze schimbarile bruste de caldura pentru zona pe care o monitorizeaza;

Detector infrarosu si microunde, mai scump, dar mult mai eficient decat detectorul clasic;

Contact magnetic, mic, ieftin si eficient, ofera o modalitate perfecta de a detecta o spargere inainte ca aceasta sa aiba loc;

Senzori de fum, de gax, de monoxid de carbon, de geam spart, de vibratii.

Leave a reply