Cum alegem scutecele pentru adulti

Cum alegem scutecele pentru adulti

Adulții care suferă de incontinență urinară, au nevoie de produse special concepute astfel încât să le asigure confortul și igiena necesare. Cel mai frecvent utilizate în acest sens sunt scutecele absorbante pentru adulți.

Acestea pot fi folosite atât de persoanele încă active, dar care au pierderi involuntare de urină, cât și de cele imobilizate la pat, ce necesită o îngrijire specială.

Alegerea acestor produse nu trebuie făcută însă la întâmplare. Este necesar să se analizeze bine situația, să se știe mărimea necesară și să se stabilească exact materialul, gradul de absorbție și modul de prindere, astfel încât cel care le utilizează să nu simtă disconfort.

Când sunt necesare scutecele pentru adulți

Înainte de a se decide dacă este sau nu nevoie de utilizarea unor scutece pentru adulți trebuie să se stabilească dacă cel în cauză suferă de incontinență urinară sau, în cazul în care este imobilizat, dacă poate anunța senzația de micțiune.

Dacă acesta se confruntă cu pierderea involuntară de urină sau nu poate să își dea seama când urinează, atunci utilizarea unor astfel de produse este un real ajutor. În situația în care poate semnala această nevoie, există mijloace de colectare care pot fi extrem de utile, cum ar fi: urinarul, plosca, condomul urinar (pentru bărbați) sau sonda urinară.

Alegerea corectă a scutecelor pentru adulți

Incontinența urinară este o problemă cu care se confruntă numeroase persoane. Fie că este vorba de cele active încă, sau de cele imobilizate la pat, este important ca alegerea scutecelor pentru adulți să se facă în funcție de câteva criterii. Dintre acestea, se pot menționa:

  • Mărimea scutecului – se alege în funcție de circumferința bazinului. Trebuie să se ia în considerare faptul că un scutec prea mic poate cauza iritații în zona taliei sau între picioare, ce pot evolua în răni grave, în timp ce un scutec prea mare nu va asigura protecția necesară împotriva scurgerilor laterale.
  • Gradul de absorbție al scutecului – se poate observa pe ambalaj, unde apare sub forma unor picături. Este important ca acesta să fie potrivit gravității bolii. Astfel, pentru incontinență ușoară se vor alege scutecele cu protecție medium, pentru incontinență mai gravă, cele cu protecție high, iar cazurile severe, cele cu protecție ultra.
  • Tipul scutecului – influențează gradul de confort al bolnavului. Pe piață se găsesc atât scutece standard, care au bandă elastică, cât și scutece tip chilot, ce asigură o fixare mai bună. Tot în ceea ce privește confortul, este necesar să se ia în calcul și materialul exterior din care acestea sunt confecționate.

De asemenea, este recomandat să se stabilească dacă vor fi purtate în timpul zilei sau în timpul nopții, deoarece în al doilea caz se cere un grad de absorbție mai mare sau chiar utilizarea unui scutec destinat și pentru incontinența fecală.

Cât costă scutecele pentru adulți?

Prețul scutecelor pentru adulți variază în funcție de tip, de materialele utilizate, de gradul de absorbție și de producător. Pe piață există numeroase modele de scutece destinate adulților, al căror preț se situează în jurul sumei de 50 lei/pachet de 12 scutece.

Dasco oferă clienților scutece absorbante pentru adulți ENDLESS, de calitate superioară, ultra absorbante, ideale atât pentru persoanele active, cât și pentru cele cu mobilitate limitată.

Acestea pot fi utilizate atât pentru incontinența urinară, cât și pentru cea fecală, asigurând, grație miezului ultra absorbant, senzația de uscat necesară unei vieți normale. Prețul diferă în funcție de gradul de absorbție, fiind încadrat între 32 de lei și 40 de lei.

Leave a reply