Coaja de banana poate albi dintii?

Coaja de banana poate albi dintii?

Exista solutii de albire a dintilor cu ajutorul fructelor, pentru ca fructele contin acizi care pot albi dantura. Astazi va vom recomanda bananele. Cum folositi coaja de banana pentru albirea dintilor? Astfel, veti primi un raspuns la intrebarea cum sa iti albesti dintii.

Mai intai spalati sub jet de apa banana pentru eliminarea impuritatilor, bacteriilor sau a oricaror solutii care ar putea fi folosite pentru conservare. Apoi, curatati bana de la varf la baza, taiati coaja de banana in fasii lungi, si incepeti sa frecati cu o periuta toti dintii timp de un minut, cu interiorul cojii de banana si lasati cat mai multa pasta de banana pe dinti.

Aplicarea pastei din coaja de banana trebuie sa dureze cam 10 minute pentru un efect intens de albire a dintilor prin patrunderea subtantelor active din coaja de banana. Astfel, potasiul, magneziul si manganul din coaja bananelor sunt absorbite de smaltul dintilor.

Dupa aceasta, spalati-va pe dinti cu pasta de dinti obisnuita. Atentie sa nu atingeti prea mult gingiile si buzele pentru ca banana are efect astringent si afecteaza gingiile mai sensibile. Asteptati rezultatele mai ales daca aplicati pasta de banana in fiecare zi, timp de sapte zile, si veti constata o albire cu o nuanta sau doua.

De ce este indicata aceasta solutie de albire, la care poate nu v-ati gandit? Este o metoda naturala, pe care oricine o poate folosi fara a afecta dantura, asa cum in general se intampla cu solutiile din cabinetele stomatologice in cazul albirii dintilor, aceste metode chiar daca albesc dintii foarte rapid, pot afecta insa smaltul dintilor.

Dar o metoda de acest tip cu coaja de banana nu afecteaza deloc dintii, dimpotriva ajuta la albirea acestora, nu mai vorbim ca gustul este placut, poate deci sa fie folosita si de catre copii, care uneori nu sunt atat de atenti cu dantura lor, sau cu pot fi obisnuiti sa se spele pe dinti mai greu, si la ei ingalbenirea dintilor este evidenta, dar iata o metoda placuta de albire a dintilor, supravegheati de parinti, si acestia pot beneficia de rezultate intr-o saptamana.

Incercati metoda albirii dintilor cu coaja de banana, veti fi uimiti de efecte si veti putea recomanda cunoscutilor sau prietenilor sa foloseasca si ei cojile de banana pentru a obtine aceleasi rezultate.

Pentru ca nu este o metoda prea cunoscuta, sau clasica, este bine sa stiti cat mai multe despre miraculoasa banana, despre substantele din acest fruct, si anume, potasiul, magneziul si manganul care sunt folosite si in pastele de dinti din comert, deci au acest rol de albire si protejare a danturii.

Si ganditi-va si la faptul de aruncati coaja de banana, ei bine nu o mai aruncati si folositi-o pentru a va albi dintii…nu este absolut minunat! Cu siguranta, este un efect pe care il puteti repeta, pentru ca dintii nu pot fi pastrati albi decat daca sunt protejati si daca procesul de albire se repeta si se foloseste in mod constant, conteaza cum va ingrijiti dantura.

Leave a reply