Cele mai folosite modele de carucioare pentru copii

Cele mai folosite modele de carucioare pentru copii

Unul dintre primele lucruri pe care parintii il au in vedere la nasterea copiilor este caruciorul. Acesta este un accesoriu aproape indispensabili pentru primii ani din viata, fiind folosit nu doar afara, ci si in casa.

Aceasta intrucat structura flexibila si confortabila, alaturi de posibilitatile de distractie si de locomotie pentru cel mic fac din acesta un accesoriu nelipsit.

Prin urmare, nu este de mirare ca unii micuti sunt atat de atasati de propriile carucioare copii, incat nu mai vor sa se dea jos nici macar atunci cand ajung in casa.

Mai mult, unii prefera sa doarma acolo sau chiar sa isi bea biberonul cu lapte. Din acest motiv, putem spune ca industria de carucioare copii este una care nu va da faliment vreodata, cata vreme oamenii le folosesc de cand lumea si nici nu exista vreo alternativa pentru care acestia sa renunte la ele.

Care sunt insa cele mai folosite tipuri de carucioare copii si cum ar trebui sa il alegem pe cel mai bun pentru copilul nostru?

Carucioare copii doi in unu

Un prim aspect pe care am putea sa-l luam in calcul este ca aceste dispozitive sa fie cat mai flaxibile si multifunctionale, pentru a putea fi folosite o parte cat mai consistenta din an.

De asemenea, ar trebui sa avem in vedere ergonomia si acesoriile, astfel incat tipurile de carucioare copii sa fie folosite in aproape orice conditii. Astfel, un carucioe doi in unu ar trebui sa asigure atat rolul de leagan, propriu-zis, cat si de scaun pentru cel mic.

Mai mult, un carucior copii multifunctional ar trebui sa beneficieze de posibilitatea schimbarii manerului de pe spate pe fata, pentru a avea contact vizual permanent cu micutul nostru.

cUn alt tip de carucioare copii extrem de cautate sunt cele de tip trei in unul. Acestea beneficiaza de toate facilitatile carucioarelor de tip doi in unul, in sensul ca pot fi cu maner pe fata sau pe spate, cu posibilitatea ridicarii spatarului astfel incat copilul sa poata sta in pozitia sezand.

Aceasta in cazul in care vorbim despre copii ceva mai mari, care isi pot tine deja capul si coloana vertebrala drepte. In rest, diferenta la carucioare copii  trei in unu o face scaunelul de tip „scoica”.

Acesta este detasabil, putand fi folosit si ca scaun auto. In acest caz, avantajul este inclusiv unul de natura financiara, intrucat nu mai trebuie sa achizitionam un scaunel auto separat pentru cel mic.

In schimb, aceste mini-scaunele au dezavantajul ca pot fi folosite doar pana la varsta de cateva luni, dupa care copilul refua de obicei sa mai stea in ele, in pozitia culcat.

Carucioare sport, de vara

Daca despre carucioarele doi in unu sau trei in unul se pot spune multe, un tip de carucior des folosit este cel construit din materiale subtiri, in culori deschise, ce pot fi folosite in special pe perioada verii.

Acestea nu beneficiaza de toate facilitatile intalnite la primele modele, dar, in schimb, sunt extrem de ergonomice, putand fi stranse si pliate extrem de usor, cu pozitii multiple pentru bebelusi.

Leave a reply