Ce trebuie să știi înainte să recurgi la implantul cu silicon

Ce trebuie să știi înainte să recurgi la implantul cu silicon

Stereotipurile legate de implanturile cu silicon s-au înrădăcinat atât de puternic în societate, încât idea conform căreia implanturile cu silicon sunt un must have al domnișoarelor care vor să aibă succes riscă să devină principal motivație a celor care recurg la o astfel de operație estetică.

Multe paciente care ajung la un doctor estetician știu doar că vor sâni mai mari, la un preț bun. Nu neapărat pentru că au nevoie de o reconstrucție sau pentru că o astfel de intervenție ar avea efecte puternice asupra psihicului lor, îmbunătățindu-le calitatea vieții.

Raționamentul din spatele implantului cu silicon

Implanturile cu silicon se transformă într-un moft costisitor doar dacă cineva se decide să-și mărească sânii fără să aibă un raționament puternic în spate și, mai ales, fără să facă o alegere în cunoștință de cauză.

Dacă vrei să îți mărești sânii doar pentru că este la modă sau crezi că asta te va face un magnet pentru bărbați, cu siguranță o astfel de intervenție nu îți va schimba viața în bine. Iar dacă singura întrebare care te macină cu adevărat este Cât costă o operație de mărire a sânilor?, sigur ai toate șansele să nu alegi ce este mai bine pentru tine.

Dincolo de faptul că prețul este direct proporțional cu calitatea produsului sau a intervenției și depinde de foarte multe variabile (clinica, doctor, producătorul implantului, tipul intervenției), există o multitudine de factori care trebuie luați în considerare pentru ca pacienta să poată alege ce i s-ar potrivi cel mai bine.

De la forma protezelor de silicon, până la locul unde sunt plasate în corp și zona unde se face incizia – toate sunt aspecte extrem de importante, care nu trebuie ignorate. Până la urmă, este vorba despre o intervenție chirurgicală, care presupune anestezie generală, o perioadă de convalescență și anumite riscuri.

Tipuri de silicoane și poziționarea acestora

Înainte să recurgă la o astfel de intervenție chirurgicală, este bine ca pacientele să aleagă în cunoștință de cauză forma și poziționarea silicoanelor.

Există 2 tipuri de proteze mamare:

  • Silicoane rotunde – conferă un aspect mai voluptos, sânii sunt mai apropiați și nu există riscul rotației implanturilor.
  • Silicoane anatomice – oferă un aspect mai natural sânului; există însă riscul ca acestea să se întoarcă cu baza în sus.

Plasarea implantului se poate face:

  • Subglandulară

Operația este mai facilă, recuperarea mai rapidă, însă nu este recomandată pacientelor filiforme, cu un țesut adipos subcutanat mai slab. De asemenea, femeile care vor să opteze pentru o astfel de poziționare a silicoanelor, trebuie să aibă în vedere că examenul mamografic va fi mai dificil de realizat.

  • Submusculară

Acest tip de poziționare este recomandată pentru pacientele cu sâni mai mici (pre-operator), care nu practică sport de performanță. Spre deosebire de plasarea subglandulară, acest tip de plasare nu interferează cu examenul mamografic.

În plus, fiecare corp este diferit și reacționează diferit, așa că alegerea trebuie făcută și în funcție de anatomia și fiziologia propriului organism. Degeaba îți dorești silicoane rotunde, dacă silicoanele anatomice se potrivesc mai bine cu trăsăturile și structura corpului tău.

Fie că e vorba de o mărire a sânilor pe care simți nevoia să o faci, pentru a-ți recăpăta încrederea în tine, fie că ai nevoie de o proteză de silicon pentru o reconstrucție sau o ridicare a sânilor, cel mai înțelept este să te informezi înainte de a trece la fapte. Să găsești un medic (cât se poate de acreditat), care prezintă încredere și discută cu tine toate aspectele pe care trebuie să le ști înainte de a ajunge în sala de operație.

Dincolo de prețul, mărimea sau brandul siliconului, sănătatea ta este mult mai importantă. Informația este esențială, iar sfatul unui medic poate face diferența!

Leave a reply