Ce rol au implanturile dentare?

Ce rol au implanturile dentare?

In cazul in care aveti un dinte lipsa, un implant Megagen Cluj cu siguranta va poate ajuta pentru inlocuirea dintrlui respectiv. In cazul in care insa aveti mai multi dinti lipsa, atunci o punte complet protejata cu implant sau o proteza completa le poate inlocui. Implanturile dentare vor inlocui atat dintii naturali pierduti, cat si unele dintre radacini.

Care sunt avantajele implanturilor suportate de poduri complete si proteze implantate pe protezele dentare conventionale?

Implanturile dentare ofera mai multe avantaje fata de alte optiuni de inlocuire a dintilor. In plus fata de aspectul si functionarea ca dintii naturali, podurile sau protezele pline sustinute cu implanturi sunt concepute pentru a fi de lunga durata.

Podurile si protezele protejate cu implanturi sunt, de asemenea, mai confortabile si mai stabile decat protezele conventionale, permitandu-va sa pastrati o capacitate mai mare de muscare si de mestecare.

In plus, deoarece puntile si protezele pline sprijinite de implanturi vor inlocui unele din radacinile dintelui, osul dumneavoastra este mai bine conservat.

In cazul protezelor conventionale, osul care in prealabil a inconjurat radacinile dintelui incepe sa se resorbie (se deterioreze). Implanturile dentare se integreaza cu maxilarul, ajutand la mentinerea oaselor sanatoase si intacte.

Pe termen lung, implanturile pot fi mai estetice si mai usor de intretinut decat protezele conventionale. Pierderea osului care insoteste protezele conventionale conduce la recesiune a maxilarului si la un zambet prabusit, neatractiv. Protezele dentare fac dificila consumarea anumitor alimente.

Cum vor fi plasate implanturile?

Mai intai, implanturile care arata ca suruburi sau cilindri, sunt plasate in maxilarul tau. Apoi, in urmatoarele doua pana la sase luni, implanturilor si osuuil li se permite sa se lege impreuna pentru a forma ancore pentru dintii artificiali. In acest timp, o optiune temporara de inlocuire a dintilor poate fi purtata pe site-urile de implant.

Adesea, este necesara o a doua etapa a procedurii pentru a descoperi implanturile si pentru a atasa extensiile. Aceste capace temporare de vindecare, impreuna cu diverse dispozitive de conectare care permit coroanelor multiple sa se ataseze la implanturi, completeaza fundatia pe care vor fi plasate noii dinti. Gingiile vor fi ingaduite sa se vindece cateva saptamani dupa aceasta procedura.

Exista unele sisteme de implant (intr-o etapa) care nu necesita acest al doilea pas. Aceste sisteme utilizeaza un implant care are deja atasat elementul de extensie. Parodontistul dvs. va va sfatui cu privire la cel mai bun sistem pentru dvs.

In functie de numarul de implanturi plasate, dispozitivul de conectare care va va tine dintii noi poate fi strans pe implant sau poate fi fixat intr-o bara sau o ancora cu bila rotunda pe care o proteza se fixeaza si se opreste.

In cele din urma, puntile complete sau protezele complete vor fi create pentru dvs. si atasate la posturile metalice mici, numite bonturi sau dispozitivul de conectare. Dupa un timp scurt, veti experimenta increderea restabilita in zambetul dvs. si in abilitatea dumneavoastra de a mesteca si de a vorbi.

Fiecare caz este diferit, iar unii dintre acesti pasi pot fi combinati atunci cand conditiile o permit. Medicul dentar va lucra impreuna cu dvs. pentru a stabili cel mai bun plan de tratament.

Leave a reply