Ce face un web developer?

Ce face un web developer?

Web development este un mestesug care include multe tehnologii diferite. Cu toate acestea, toata responsabilitatea web developerului este sa se asigure ca clientul primeste un site web exact dupa cerintele clientului.

Exista o diferenta imensa intre web developer si web designer, desi rolurile lor au o anumita suprapunere, designerul web va fi foarte rar implicat cu partea de codare a site-ului web.

  1. Planifica designul si functionalitatea site-ului web

De obicei, dureaza ceva timp pana cand web developerul incepe practic sa scrie codul care compune site-ul web. Cand faceti contractul pentru un proiect web, exista o multitudine de planuri si analize pentru a se putea captura toate informatiile necesare ofertarii.

De obicei, clientul are anumite specificatii despre cum trebuie sa functioneze siteul web. Depinde de managerul de proiect si de echipa sa de dezvoltare sa estimeze cat timp va dura acest lucru.

In aceasta etapa, cel mai probabil participa si designerul web pentru a se asigura ca ideile sale sunt conforme cu cerintele clientului. Intr-adevar, cerintele vor include cel mai probabil, detalii despre modul in care clientul doreste sa arate site-ul web.

  1. Creeaza logica functionala asa cum este specificat de client

Dupa finalizarea etapei de planificare si analiza, web developerul va incepe dezvoltarea site-ului. Aceasta include lucrul cu tehnologii client side, cum ar fi HTML, Java Script si CSS si tehnologii server side, cum ar fi PHP si .NET.

Un web developer bun trebuie sa fie priceput cu multe tehnologii. Nu exista un dezvoltator HTML pur!

A sti ce instrumente trebuie folosite pentru fiecare parte a site-ului web sunt esentiale pentru succesul proiectului.

  1. Implementeaza proiectarea

Ati putea crede ca atunci cand web developerul termina dezvoltarea site-ului web, web designerul incepe sa implementeze site-ul. Chiar daca deseori lucreaza impreuna, dezvoltatorul web este de obicei insarcinat cu implementarea designului pe site-ul web.

Este esential ca web designerul si web developerul sa lucreze impreuna la acest aspect!

  1. Testare, testare, testare

Testarea este probabil cea mai importanta si cel mai adesea neglijata parte dintr-un proiect de dezvoltare web. Daca pe site-ul web proaspat lansat exista erori critice, clientul risca sa piarda multi bani si cu siguranta multa credibilitate.

Acestea fiind spuse, trebuie mentionat ca dezvoltatorul web nu ar trebui sa fie responsabil cu testarea site-ului. Este foarte important sa fie testat de cineva care nu a fost implicat in dezvoltarea propriu-zisa a site-ului web.

Ati crede ca: aceste 4 etape au loc adesea in acelasi timp. Dezvoltarea iterativa a devenit din ce in ce mai populara, ceea ce inseamna ca partile site-ului vor fi testate cel mai probabil in timp ce alte parti ale site-ului sunt inca in curs de dezvoltare.

Dezvoltarea web moderna include multe sarcini diferite, dar totul incepe cu elementele fundamentale.

Leave a reply