Ce face un distribuitor pardoseala cu pompa?

Ce face un distribuitor pardoseala cu pompa?

Incalzirea in pardoseala este o solutie foarte buna pentru suprafete mari sau mai mici, foe ca sunt case sau apartamente. Cand se face instalatia de incalzire in pardoseala ea este prevazuta automat si obligatoriu cu un distribuitor pardoseala cu pompa.

Ce face un distribuitor pardoseala cu pompa?

Un distribuitor pardoseala cu pompa este un dispozitiv care permite un consum de energie remarcabil de mic si, de asemenea, face ca instalatia de pardoseala sa mearga la temeperatura optima, indiferent daca centrala termica este setata la o temperatura mai mare decat permite teava instalatiei din pardoseala.

Mai exact, un astfel de dispozitiv de incalzire in pardoseala este un dispozitiv de amestec si care mai apoi pompeaza, absolut necesar  pentru mentinerea temperaturii apei in la un nivel presetat, prestabilit ca fiind optim. Fara acest grup incalzirea in pardoseala nu ar functiona.

Distribuitorul pardoseala cu pompa are un senzor de temperatura iar acesta verifica constant temperatura si transmite informatia catre capul de reglaj. Capul de reglaj, daca primeste informatia ca temperatura este prea mica va deschide, iar daca primeste informatia ca temperatura este prea mare, va inchide.

Capul termostatat va comanda vanei aflate la intrare, astfel incat sa permita reglarea temperaturii de intrare a apei venite din centrala termica sau din cazan. In acest fel se mentine o temperatura constanta in pardoseala.

Un distribuitor pardoseala cu pompa permite efectuarea amestecului dintre agentul termic de pe tur cu cel de pe retur, precum si a debitului de recirculare.

Ce componente are un distribuitor pardoseala cu pompa?

Spre exemplu, distribuitorul pardoseala cu pompa „Grup pentru incalzire in pardoseala Combimix 180”, are urmatoarele componente:

 • Cap reglaj (2 versiuni)
 • Robineti izolare pompa
 • Vana amestec (circuit secundar)
 • Teaca sonda
 • Robinet retur
 • Reglaj by-pass diferential
 • Aerisitor automat
 • Robinet golire/incarcare
 • Niplu olandez
 • Racorduri pompa
 • Pompa
 • Termometre

La prima vedere, un distribuitor pardoseala cu pompa poate fi considerat un sistem foarte complex si complicat de folosit de catre o persoana care nu se ocupa cu instalatiile si automatizarile in domeniu, insa, in fapt, nu este deloc asa.

Dupa montaj, instalatorul ii face toate setarile necesare care apoi nu mai sunt schimbate decat foarte foarte rar, in cazuri extreme. Cum el nu influenteaza decat pardoseala, restul setarilor din centrala se pot face independent de el. El va mentine temperatura si bunul mers al incalzirii in pardoseala indiferent de temperatura venita din centrala sau din cazan.

Are o plaja de reglare foarte larga, cuprinsa intre 20 grade Celsius si 60 de grade Celsius. Desi pare ca are foarte multe piese si reglaje, ele sunt gandite si automatizate astfel incat orice persoana sa poata regla cu usurinta cand are nevoie. Cand se schimba reglajul, totul este automatizat ca restul sa intre in normalitate si sa se adapteze la noua conditie.

Reglajul se face simplu dintr-un buton.

Cand achizitionati un distribuitor pardoseala cu pompa este bine sa aveti in vedere nevoile calculate pentru pardoseala si sa il integrati in sistem din prima faza a lucrarii. Cum am spus, fara el pardoseala este nefunctionala.

Incalzirea in pardoseala este o modalitate mult mai ieftina si mai comoda dar si mai buna din punct de vedere estetic, de incalzire a suprafetelor aflate in special la parterul cladirilor.

Leave a reply