Ce este de facut pentru ca apa calda sa vina mai repede la dus?

Ce este de facut pentru ca apa calda sa vina mai repede la dus?

V-ati intrebat vreodata de ce robinetul dvs. de apa calda va ofera apa rece atunci cand il porniti pentru prima oara? In functie de dimensiunea casei, puteti astepta cateva secunde sau chiar minute pentru apa calda. Acest lucru nu este numai incomod, ci inseamna si multa apa consumata inutil, ceea ce duce la un cost mai mare al facturilor.

In continuarea acestui articol veti putea sa descoperiti care este motivul pentru care apare apa rece mai intai, atunci cand doriti sa faceti dus, sau cand porniti robinetul pentru a folosi apa calda din alte motive.

Cand robinetul este pornit, apa calda este atrasa de chiuveta prin instalatiile sanitare. Oprirea acesteia opreste apa, dar nu o returneaza la incalzitorul de apa. Ramane in tevi si se raceste.

Data viitoare cand aveti nevoie de apa fierbinte, apa rece din tevi trebuie impinsa cu apa calda proaspata din boilerul de incalzire. Cu cat exista mai multe conducte intre incalzitorul de apa si robinet, cu atat va veni mai multa apa rece si cu atat asteptarea este mai lunga.

Dar exista cateva solutii.

Aveti posibilitatea sa luati legatura si cu instalatorul dvs. si sa ii solicitati acestuia sa instaleze o pompa de recirculare, pe care o puteti cumpara de la Salus Romania, la cel mai bun raport calitate – pret de pe piata. O pompa de recirculare a apei calde este instalata pe incalzitorul dvs. de apa, returnand apa calda neutilizata inapoi la boilerul. Este proiectat pentru a furniza apa calda la cerere.

De mentionat este faptul ca pompele de recirculare se impart in doua categorii, iar in continuare veti vedea despre ce este vorba.

Sistem de pompa de recirculare completa

Cu aceasta optiune, o teava suplimentara destinata apei calde este instalata in instalatiile sanitare ale locuintei. Acest sistem creeaza o bucla de la incalzitorul de apa la robinet si inapoi.

Apa calda neutilizata este trasa inapoi prin aceasta bucla de pompa, astfel incat atunci cand porniti robinetii dvs. cu apa calda, veti obtine apa calda rapid. Apa nu este lasata in tevi sa se raceasca si pierdeti mai putina apa pentru ca nu trebuie sa asteptati.

S-ar putea sa va intrebati cum acest lucru va va afecta costurile de gaz si energie. In cazul in care incalzitorul de apa functioneaza in mod continuu, cu apa in bucla fara sfarsit, nu costa mai mult? Nu neaparat.

Multe pompe sunt proiectate cu senzori si cronometre. Senzorul opreste pompa odata ce apa calda a facut o bucla completa. Un cronometru va permite sa controlati cand pompa este activa.

Puteti seta oprirea automata pe timp de noapte, in timp ce sunteti la serviciu sau cand va aflati in vacanta. Daca pompa dvs. nu dispune de aceste functii, un profesionist in domeniul instalatiilor de incalzire va poate ajuta sa le adaugati. Aceasta optiunea nu este pentru toata lumea. Costul pompei si conductele suplimentare necesare pot fi scumpe.

Sistemul de confort al pompei de recirculare

Acest sistem utilizeaza conductele existente de apa rece pentru a trimite apa neutilizata inapoi la boiler. Aceasta este o solutie eficienta din punct de vedere al costurilor pentru proprietarii de case care sunt frustrati de asteptarea pentru apa calda, dar care nu pot instala prima optiune. Sistemul de confort poate aduce rapid apa calda in zonele din casa.

De exemplu, daca apa este departe de dus sau de bucatarie, pompa de recirculare va rezolva aceasta problema. De asemenea, nu va trebui sa instalati tevi suplimentare. Aceasta reduce costul initial.

Asadar, in concluzie putem spune ca o pompa de recirculare va termina asteptarea pentru apa calda. Oricare ar fi dimensiunea casei dvs., va poti salva familia, banii si apa folosind o asemenea pompa.

Leave a reply