Ce efecte are creatina asupra femeilor?

Ce efecte are creatina asupra femeilor?

Multe femei cred în continuare că creatina este un supliment „numai pentru băieți”. Creatina este unul dintre cele mai cercetate suplimente. Studiile au arătat că, în timp, creatina poate spori puterea, crește masa corporală slabă și îmbunătățește performanța exercițiilor fizice – indiferent de sex. Aș argumenta că are ceva de oferit aproape tuturor.

Cu toate acestea, chiar și cu sute de studii publicate despre beneficile creatinei, multe femei care se antrenează în mod regulat nu iau creatină. Deși le este recomandată de către antrenor, ele vin mereu cu aceleași scuze.

1. „O să arăt ca Hulk

Sigur, este posibil să observați o modificare mică a greutății odată cu utilizarea inițială, dar nu există niciun motiv să credeți că vă va determina să semănați instantaneu cu Hulk.

Adăugarea unei mase serioase și de lungă durată vine din consumul mult și din ridicarea greutăților grele în mod repetat. Vorbește cu oricine a urmat un program de bulking și ei îți vor spune că adăugarea de mușchi necesită mult mai multă muncă decât suplimentarea cu creatină.

Să ne confruntăm cu doamnele: avem niveluri semnificativ mai scăzute de testosteron, hormonul cel mai responsabil de creșterea musculară, decât bărbații, ceea ce face extrem de dificil să punem o cantitate mare de masă musculară.

2. „Mă va face să mă simt balonată”

Există o teamă uriașă că creatina vă va provoca să rețineți apă, să vă simțiți balonate. Este destul de rău că trebuie să ne ocupăm de balonare și crampe în anumite perioade ale lunii, deci de ce am înrăutății lucrurile cu un supliment?

Credeți sau nu, cercetările arată că bărbații care utilizează creatină tind să experimenteze mai multă retenție de apă și creștere în greutate decât femeile. Femeile pot experimenta o anumită retenție de apă, dar numai în timpul unui protocol de încărcare de 20 de grame de creatină pe zi timp de 5 -7 zile și oricum acest lucru se va diminua în timp.

Atâta timp cât rămâneți constant la un protocol cu ​​doze mici (3-5 grame pe zi), este foarte puțin probabil să vedeți vreo modificare a greutății sau orice reacții adverse neplăcute.

3. „Nu este sigură”

În primul rând, vreau să subliniez că creatina nu este în niciun fel toxică pentru organism. Se mândrește cu mai multe date despre siguranță și eficacitate decât orice alte suplimente populare pentru femei.

Unii oameni cred că creatina poate provoca leziuni renale sau chiar insuficiență hepatică. O să vă scutesc de studiile de cercetare năstrușnice, și o să vă informez că în sutele de studii făcute cu privire la siguranța creatinei, niciunul nu a demonstrat că aceasta prezintă vre-un tip de risc pentru sănătate.

Nu numai că este considerată sigur de luat, propriul corp o produce de fapt! Mai mult, probabil că o consumați în alimentația voastră, fără să știți măcar. Mâncați carne sau pește? Atunci consumați creatină.

Un supliment de creatină dozat corect este perfect sigur pentru femei.

Studiile au arătat că atât femeile neantrenate, cât și cele antrenate cu rezistență pot crește în mod semnificativ atât rezistența corpului superior, cât și a corpului inferior atunci când se completează cu creatină. În plus, un studiu de revizuire din 2003 a descoperit că femeile au îmbunătățiri relative mai mari ale puterii în comparație cu bărbații: 14,8 la sută față de 5,5 la sută.

Indiferent de obiective – îmbunătățirea puterii, creșterea masei musculare, scăderea grăsimilor corporale sau doar îmbunătățirea activităților fizice – capacitatea de a vă antrena mai greu și cu mai multă energie vă va ajuta să le atingeți mai ușor.

Ce tip și care este cantitatea recomandată

Creatina monohidrat este cel mai cercetat și mai susținut tip de creatină disponibil pe piață.

Vă recomand să luați 3-5 grame de creatină pe zi. Creatina este unul dintre cele mai ieftine suplimente sportive de pe piață. De asemenea, este lipsit de gust și se amestecă bine, așa că îl puteți adăuga la orice băutură sau shaker proteic, fără a schimba aroma. Poți găsi diferite forme si variante de creatină de calitate pe Bodyline.ro – Magazin online de suplimente.

Leave a reply