Cat de important este sa ii ajuti pe ceilalti in procesul de dezvoltare personala?

Cat de important este sa ii ajuti pe ceilalti in procesul de dezvoltare personala?

Fiecare persoana isi doreste sa creasca si sa se implineasca pe toate planurile, insa prea putine sunt cele care fac ceva concret in aceasta directie. Nimic nu cade din cer, asta e sigur. Pentru a avea viata mult visata trebuie sa muncesti si sa perseverezi zi de zi. In toata aceasta ecuatie, rolul dezvoltarii personale este esential.

Putem spune ca este un subiect destul de complex, inca neinteles de toata lumea si sigur nu de cei care nu au miscat inca nici un deget pentru visul lor. De ce ar fi relevant ajutorul pe care il oferi celorlalti in procesul ce vizeaza dezvoltarea ta personala? Acest aspect depinde intr-o foarte mare masura de modul in care privesti lucrurile si ce intelegi tu ca inseamna dezvoltarea personala.

Ca sa pornesti cu dreptul insa, recomandarea mea este sa te pui in tema cu tot ce tine de acest subiect.  Vei afla cat este de important sa ii ajuti pe ceilalti si cum contribuie apoi toate la indeplinirea dorintei tale legate de o viata de succes. De altfel poti vedea si exemplul atator persoane care s-au realizat atat pe plan personal, cat si profesional, dar care in drumul lor spre succes nu au uitat de cei neajutorati sau defavorizati.

Dezvoltarea personala si influenta pe care bunatatea ta o are in reusita

Suferinta nu a provocat niciodata placere oamenilor buni, indiferent daca aceasta ii viza personal sau nu. In mod normal, experimentezi o multime de stari atunci cand oferi ajutorul tau unor persoane care au nevoie de el, dar mai ales cand acesta este oferit celor aflati in suferinta. Prin gestul tau, nu doar ca iei o povara de pe sufletul acestora, dar de cele mai multe ori esti impulsul de care au nevoie pentru a se ridica de jos.

Iata un bun inceput al procesului de dezvoltare personala pe care poti sa il pui chiar de azi. Nu ai nevoie de pregatire pentru asta, trebuie doar sa iti doresti sa o faci.

De asemenea, trebuie sa te gandesti, atunci cand ajuti, ca cel care beneficiaza de ajutorul tau percepe totul ca un gest de incredere in persoana sa. Il motivezi, altfel spus, sa lupte pentru binele propriu mai cu ardoare.

Nu uita ca de fiecare data cand faci un astfel de gest, in fapt le oferi un exemplu copiilor tai, familiei tale si celor din jur. Acest aspect ar trebui sa iti ofere o oarecare satisfactie si implinire personala. Te ajuta si pe tine sa dobandesti o stare de bucurie persistenta.

Se spune ca atragi ceea ce oferi. Daca vei oferi ajutor celor ce au nevoie de el, vei primi la randul tau ajutor in momentele potrivite. Chiar daca poate uneori acesta intarzie sa se intoarca in viata ta, faptul ca ai fost de folos cuiva ar trebui sa fie satisfactia suficienta de care ai nevoie pentru a-ti incepe ziua cu zambetul pe buze si cu pozitivism.

Impulsionandu-i pe altii sa lupte pentru fericirea lor, te motivezi singur spre asta, atragand in viata ta lucruri uimitoare, ce intregesc fara sa te astepti procesul de dezvoltare personala.

Leave a reply