Caracteristicile pe care trebuie sa le aiba un patut de bebe

Caracteristicile pe care trebuie sa le aiba un patut de bebe

Esti in asteptarea unui copil? Probabil deja ai inceput sa ii pregatesti camera micutului prunc. Primul venit in familie are parte de toate lucrurile noi, patut bebe construit sau cumparat, paturele pufoase, jucarioare caracteristice varstei, biberoane, suzete si chiar si hainute pentru copii daca deja stii daca e fata sau baiat.

In general magazinele din ziua de astazi sunt pline de produse care mai de care si poate fi foarte greu pentru oricine sa aleaga un singur produs. In cazul de fata facem referire la patut. Nu stii in care magazine sa te increzi, ai auzit la cunostinte ca cele care sunt lipite de patul vostru sunt cele mai recomandate, insa nu esti convins si vrei mai multe informatii.

Ei bine in acest articol o sa iti prezint pe scurt care sunt caracteristicile pe care trebuie sa le aiba un patut bebe:

Cat este de buna calitatea ?

Calitatea unui asemenea produs poti sa o identifici dupa materialul din care este confectionat. Produsele care au fost folosite la construirea lui trebuie sa nu aiba nici macar un singur potential alergenic care ar putea pune in pericol sanatatea copilasului tau.

Cat este de costisitor?

Exista magazine in care preturile par sa ajunga pana la cer, mai ales daca tu ca si parinte nu ai experienta in acest domeniu. Intr-adevar primul copil primeste cea mai multa atentie, insa unii producatori au tendinta de a influenta entuziasmul parintilor, acestia cumparand orice produs indiferent de costul prezentat.

Cat este de sigur?

In aceasta discutie se pune problema sigurantei copilului. Ar trebui sa fie principalul criteriu dupa care sa te raportezi atunci cand achizitionezi un patut. Salteaua, pentru ca pe ea va dormi bebelusul tau, trebuie aleasa cu mare atentie, sa nu fie nici prea moale, dar nici prea tare.

E important sa nu fie de o calitate inferioara deoarece primele luni din viata, pruncul si le va petrece acolo in mare parte.  Exista diferite tipuri de materiale din care pot fi confectionate saltelele: din cocos, din hrisca sau din variate tipuri de spume.

Unde este montat?

Locul in care este montat patutul este un criteriu principal, deoarece lista de produse scade in functie de locul unde este asezat. Daca este lipit de patul parintilor atunci va avea 3 pereti, insa este recomandat sa alegi varianta standard cu gardut de jur imprejur care poate fi detasat in functie de necesitati.

Cat este de spatios?

Iti recomand sa alegi un patut potrivit de spatios, sa nu fie prea mic, deoarece copilul creste in inaltime repede si va trebui sa schimbi patutul intr-un timp relativ scurt, dar nici prea mare ca sa nu ocupe prea mult spatiu fara nici o intrebuintare mai ales intr-o casa in care nu este suficient. Cel mai bine este sa faci niste masuratori inainte sa te duci sa achizitionezi patutul.

Daca cel pe care ai pus ochii se potriveste cu toate caracteristicile mentionate mai sus, atunci esti un parinte pregatit. Dar daca inca nu ai gasit niciunul atunci iti recomand sa arunci o privire pe www.buz.ro.

Leave a reply