Antemergatorul pentru copii – o jucarie recomandata de pediatri si ortopezi

Antemergatorul pentru copii – o jucarie recomandata de pediatri si ortopezi

Antemergătorul pentru copii este recomandat atât de medicii pediatri și ortopezi, cât și de părinții care au observat cum micuții lor au învățat mai ușor să meargă și să se bucure de independență.

Acesta este ideal a fi folosit atât de puișorii care nu s-au ridicat în piciorușe încă, dar care pot sta în funduleț, cât și de cei care au renunțat la mersul de-a bușilea, însă au nevoie de susținere pentru a exersa mersul independent.

Ce este un antemergător?

Un antemergător este o jucărie mare, prevăzută cu roți, care poate fi împinsă prin casă de către puișor. În partea din față are un panou de activități, menit să atragă atenția celui mic și să îl ajute să își îmbunătățească și abilitățile psihice, nu doar pe cele fizice.

Care sunt avantajele unui antemergător?

Un antemergător are următoarele avantaje:

  • Utilizat de către bebelușii care nu pot încă să meargă, acesta încurajează mersul și satisface din plin pofta de joacă. Bebelușul poate sta în funduleț pe antemergător și poate descoperi numeroasele funcții ale jucăriei, întărindu-și astfel musculatura umerilor, a brațelor și a mâinilor.
  • Utilizat de bebelușii care pot sta pe propriile piciorușe, antemergătorul devine principalul ajutor în dezvoltarea musculaturii picioarelor. Împingând jucăria, cei mici își folosesc propria stabilitate și își construiesc un mers corect. Ei pot să observe modul în care piciorușele se mișcă și se pot corecta. De asemenea, această jucărie îi ajută pe cei mici să descopere lumea, le întărește încrederea în propriile puteri și încurajează spiritul de inițiativă.

Care sunt dezavantajele unui antemergător?

Un antemergător este un produs sigur, conceput astfel încât să îi ajute pe micuți să se dezvolte frumos. Dar, dacă aceștia nu și-au dezvoltat un echilibru foarte bun, au nevoie de foarte multă atenție din partea părinților, existând riscul să se accidenteze.

De la ce vârstă poate fi utilizat antemergătorul?

Nu există o vârstă anume de la care cel mic poate începe să folosească antemergătorul. Este important ca fiecare părinte să observe progresul micuțului său și, în momentul în care constată că acesta a prins forță în brațe, își ridică corpul de la pământ mult mai ușor și poate sta în funduleț fără probleme, atunci poate începe căutarea produsului potrivit.

Cum se alege cel mai bun antemergător?

În alegerea unui antemergător bebe, în primul rând trebuie să se stabilească bugetul disponibil. Prețul unui antemergător nu este atât de mare, dar dacă se dorește un produs mai ieftin, este recomandat să se verifice cu atenție ca acesta să:

  • Fie fabricat din materiale rezistente, care să suporte greutatea puișorului și să reziste la joacă;
  • Fie fabricat dintr-un material ușor de curățat;
  • Dispună de un panou cu mai multe jucării, de preferat educative, pentru a-l ajuta pe cel mic să se dezvolte și din punct de vedere psihic;
  • Aibă un design frumos, cât mai colorat și mai vesel, pentru a-i atrage atenția celui mic și pentru a-l motiva să exerseze mersul;
  • Fie reglabil, pentru a se potrivi înălțimii unui bebe care se dezvoltă văzând cu ochii;
  • Fie ușor de depozitat, pentru a nu încurca prin casă și pentru a putea fi luat și în frumoasele vacanțe în familie.

Leave a reply